Prodavala kuhinjske stolice preko interneta, a na kraju ostala bez 3500 kuna Foto: Ilustracija/Pexels

Prodavala kuhinjske stolice preko interneta, a na kraju ostala bez 3500 kuna

VV | 28.3.2022. u 14:33h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu 45-godišnjakinje iz Sračinca da je prevarena pri prodaji preko internetskog oglasnika.

Ona je prema prijavi, 23. ožujka na internetskom oglasniku postavila oglas o prodaji kuhinjske stolice. Na oglas joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju stolice. Ista joj je temeljem dogovora, poslala poveznicu na lažno kreiranu stranicu s logom jednog dostavnog poduzeća, dovodeći ju u zabludu da je potrebno upisati podatke radi primanja uplate. Oštećena je između ostalog, zajedno s brojem računa upisala i CVC/CVV broj kartice, što je nepoznati počinitelj iskoristio te izvršio nedozvoljenu transakciju u iznosu od oko 3500 kuna s računa oštećene na nepoznati račun. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

- Ponovno apeliramo na sve građane da budu oprezni prilikom plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - javljaju iz PU varaždinske.