Pred Martinje: Dragec se posvađao sa svojima pa ulio benzin u bačve s moštom

vv | 8.11.2023. u 07:57h | Objavljeno u Crna kronika

"J.. vam ... m..., idite u p.. m..." i tome slično vikao je na svoje roditelje 27-godišnji Drago P. zvani Dragec u obiteljskoj kući u mjestu kod Ivanca tijekom listopadske noći 2019. godine, a koji dan kasnije, točnije 5. studenog, uzeo je kanistar od pet litara pun benzina te polovicu ulio u bačve s moštem od 100 i 200 litara, kao i u treću bačvu od 30 litara s jabučnim octom, nakon čega je napisao pismo u kojem roditelje naziva pogrdnim imenima.

Ivanečka stalna služba Općinskog suda u Varaždinu kaznila ga je s tisuću kuna zbog nasilja u obitelji, odnosno za teži oblik napada na ugled, čast i povredu osjećaja oštećenih kao i obitelji, odnosno izazivanje značajnije ekonomske i psihičke nelagodnosti i grubog uznemirenja.

Sve priznao, rješavao se ovisnosti o alkoholu

- Svi navodi koji mi se stavljaju na teret su točni, priznao je na sudu Dragec, kojeg se teretilo i da je zbog loših obiteljskih odnosa u kuhinji kuće drvenom daskom za rezanje udario po vratima kuhinje, koje je oštetio, a potom daskom udario po radnom stolu kuhinjskog elementa na kojem su također nastala oštećenja u vidu puknuća, usporedno vičući na oca i majku.

Objasnio je i zašto je sve to napravio.

-Tijekom 2019. godine rješavao sam se ovisnosti od alkohola te su mi se vraćale slike iz prošlosti posebice iz obiteljskog života i djetinjstva te ponašanja roditelja. Pod tim okolnostima, napisao sam rukom pismo u kojem ih nazivam pogrdnim imenima jer u tom trenutku nisam znao na drugačiji način izraziti svoje emocije, rekao je u obrani.

Svjestan je, kako je naglasio, da je protupravno postupio te zbog toga silno žali.

- Nakon ovog događaja, uspostavio sam s roditeljima korektan obiteljski odnos. S moje strane nije bilo protupravnog ponašanja u obitelji, rekao je okrivljeni te naglasio kako smatra da mu nije potrebno izricati predloženu zaštitnu mjeru psihosocijalnog tretmana, budući da je prvi puta počinio prekršaj nasilja u obitelji te je nakon kritičnog događaja s roditeljima u obitelji uspostavio korektan odnos, odnosno da nakon kritičnog događaja nije bilo s njegove strane protupravnog ponašanja u obitelji, a i samo protupravno ponašanje koje je počinio, počinio je iz razloga da roditelje uplaši bez ikakve teže ozbiljne namjere.