Prebrzo vozio neispravni autobus te ozlijedio putnike od 14 i 15 godina

D.P./Varaždinske vijesti | 17.3.2017. u 12:00h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu 8. ožujka u Jalkovečkoj ulici zbog prebrze vožnje vozača autobusa dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđeni putnici stari 14 i 15 godina.

Provedenim izvidima je utvrđeno da je vozač star 60 godina vozio autobusom u vlasništvu prijevozničkog poduzeća sa sjedištem u Varaždinu, Jalkovečkom ulicom iz smjera Vidovskog trga prema Jalkovcu.

Zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, pri prelasku autobusa preko izbočine na cesti, dvojica putnika iz autobusa starosti 14 i 15 godina, izbačeni su sa svojih sjedišta.

- Pritom su ozlijeđeni, te su naknadno sami zatražili liječničku pomoć. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno - izvijestili su iz PU varaždinske.

Uz to, izvijestili su iz policije, u stanici za tehnički pregled obavljen je izvanredni tehnički pregled autobusa, kojom prilikom je utvrđeno da je autobus tehnički neispravan, odnosno da ima loše uređaje za kočenje, upravljanje i osvjetljavanje, nedostaju sigurnosni pojasevi, kopče sigurnosnih pojaseva ne rade i drugo.

Protiv vozača, pravne i odgovorne osobe navedenog poduzeća, policijski će službenici nakon kvalifikacije ozljeda, podnijeti odgovarajuće prijave.