Potvrđena Uskokova optužnica protiv Renate Sabati

Varaždinske vijesti | 5.10.2022. u 17:27h | Objavljeno u Crna kronika

Županijski sud u Zagrebu potvrdio je USKOK-ovu optužnicu protiv Renate Sabati, bivše voditeljice poslova financija u Općini Sračinec, podignutu zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja službene ili poslovne isprave te krivotvorenja isprave.

>> Podignuta optužnica protiv Renate Sabati?!

Podsjetimo, u USKOK-ovoj optužnici se navodilo da je, među ostalim, "radi prikrivanja, na različite načine prikazala da su podignuta novčana sredstva iskorištena za poslovanje Općine, pa je tako u dnevniku knjiženja knjižila ulazne račune dobavljača u većim iznosima od stvarnih, izrađivala je neistinite ulazne račune dobavljača i knjižila ih kao stvarne, porezne prihode Općine je prikazivala u iznosima različitim od stvarno uplaćenih, kao i isplatu donacija raznim udrugama i društvima na temelju zamolbi za donacije koje je sama izrađivala.".

- Nakon toga je izrađivala neistinite bankovne izvode kako ne bi bili razvidni stvarno podignuti iznosi koji nisu bili uplaćeni u blagajnu Općine te kako ne bi bile vidljive razlike u knjiženjima koje je izvršila kako bi prikrila uzetu gotovinu. Nadalje je, koristeći ovlaštenje obavljanja gotovinskih isplata iz blagajne, neosnovano uzimala novac iz blagajne za svoje potrebe - naveo je tada USKOK.

- Kako bi prikazala da je novac utrošen za potrebe Općine, sačinjavala je neistinite isplatnice za robu koju Općina nije nabavila, kao i račune koje dobavljači nisu ispostavili već ih je sama izrađivala ili prepravljala - naveo je USKOK, dodavši da je tako, na štetu Općine, sebi pribavila znatnu nepripadnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.674.743,42 kune.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci