Policija privela voditelja djelatnosti DDD-a županijskog ZZJZ zbog zlouporabe položaja

M.P./Varaždinske vijesti | 5.7.2018. u 09:28h | Objavljeno u Crna kronika

Iz PU varaždinske u današnjem priopćenju navode kako su policijski službenici Službe kriminalističke policije dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom zbog sumnje na zlouporabu položaja i ovlasti.

Kako se sumnja, 48-godišnjak je u svojstvu odgovorne osobe - voditelja djelatnosti u jednoj zdravstvenoj ustanovi sa sjedištem u Varaždinu - iskoristio svoj položaj i ovlasti, na način da je od 2013. do 2018. godine, prilikom obavljanja pregleda i provedbe mjera dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije, kod više pravnih osoba i obrta izdavao originalne potvrde o provedenoj obvezatnoj dezinfekciji, dezinsekciji i deratizaciji. Međutim, kopije predanih potvrda iz bloka potvrda nije zavodio u djelatnosti za koju odgovara i kojom rukovodi, u cilju onemogućavanja uvida u stvarni broj izvršenih usluga.

- Izvršene je usluge naplaćivao u gotovini bez izdavanja računa za gotovinsku naplatu ili uz izdavanje računa, ali ne dostavljanjem istog službi ustanove radi provedbe u knjigovodstvu, a sve u cilju kako bi novac mogao protupravno zadržati za sebe i na taj način si pribaviti protupravnu imovinsku korist - naveli su iz policije.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 48-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU varaždinske.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije na čijim se internetskim stranicama kao voditelj spomenute djelatnosti još uvijek navodi T.H.

Marin Bosilj, ravnatelj ZZJZ, nije želio komentirati ovaj slučaj već je rekao da za sve dodatne informacije kontaktiramo policiju.