Pod utjecajem alkohola izazvao frontalni sudar s policijskim vozilom Foto: PU međimurska

Pod utjecajem alkohola izazvao frontalni sudar s policijskim vozilom

Varaždinske vijesti | 4.1.2024. u 09:45h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog obavljanja očevida od 19,50 do 22,50 sati državna cesta broj 20 je bila zatvorena za sav promet koji se je odvijao obilazno

U srijedu, 3. siječnja 2024. godine u 19,50 sati u Cirkovljanu, Donjoj ulici, 44-godišnji vozač s područja grada Preloga, upravljao je osobnim automobilom čakovečkih registarskih oznaka, dok je u krvi imao prisutno 1.07 g/kg alkohola i bez da je koristio sigurnosni pojas, iz smjera Draškovca u smjeru Preloga.

Dolaskom do blagog zavoja svoje vozilo u kretanju nije držao na sredini obilježene prometne trake, zbog čega je vozilom prešao na suprotnu prometnu traku, gdje je udario u službeno osobno vozilo Ministarstva unutarnjih poslova na korištenju u Policijskoj upravi međimurskoj, kojim je iz suprotnog smjera upravljao 35-godišnji policijski službenik.

U službenom vozilu u svojstvu putnika nalazila 18-godišnja policijska vježbenica.

Nakon prometne nesreće su 35-godišnjak i 18-godišnjakinja zbog zadobivenih ozljeda vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje su zadržani na liječenju, dok će se ozljede naknadno okvalificirati.

Vozaču koji je izazvao prometnu nesreću je uz izdanu naredbu o određivanju mjere opreza privremeno oduzeta vozačka dozvola te su mu izuzeti uzorci krvi i mokraće radi analize na alkohol.

Radi nastalih oštećenja na vozilu čakovečkih registarskih oznaka su uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta oduzete registarske pločice.

Zbog obavljanja očevida od 19,50 do 22,50 sati državna cesta broj 20 je bila zatvorena za sav promet koji se je odvijao obilazno.