Pijani traktorist skrenuo na drugu stranu ceste, izazvao nesreću i pobjegao s mjesta događaja Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Pijani traktorist skrenuo na drugu stranu ceste, izazvao nesreću i pobjegao s mjesta događaja

VV | 15.6.2020. u 18:15h | Objavljeno u Crna kronika

U Dubravcu se jučer dogodila prometna nesreća nakon koje je jedan sudionik napustio mjesto događaja, izvijestili su iz PU varaždinske.

- Muškarac starosti 48 godina prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom upravljao je neregistriranim i neosiguranim traktorom bez registarskih oznaka kojemu je bila pridodana neregistrirana poluprikolica. Upravljao je pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.07 g/kg iz smjera Jerovca u smjeru Klenovnika. Vozilom se nije držao sredinom obilježene prometne trake, već je traktorom prešao na lijevu stranu u trenutku kada je vozilom 52-godišnja žena pretjecala traktor. Nakon prometne nesreće vozač traktora se udaljio s mjesta prometne nesreće, te je naknadno pronađen po policijskim službenicima Policijske postaje Ivanec – izvijestili su iz policije.

Zbog počinjenih prometnih prekršaja policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Varaždinu. Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazna do 49.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima F kategorije u trajanju do devet mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje devet negativnih prekršajnih bodova.

Iz PU varaždinske su izvijestili kako je u prometnoj nesreći koja se 13. lipnja dogodila oko 18.45 sati u ulici Ferdinanda Konšćaka u Varaždinu ozlijeđena jedna osoba.

- Muškarac starosti 45 godina upravljao je osobnim vozilom Konščakovom ulicom. Prije započinjanja uključivanja u promet vožnjom unazad nije se uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u pometu, te je zadnjim kotačem vozila pregazio stopalo pješakinje starosti 35 godina, a koja se u tom trenutku nalazila pokraj vozila. Ozlijeđenoj pješakinji je pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane – navode u PU varaždinskoj.
Još jedna osoba ozlijeđena je u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 20.50 sati u Belskoj ulici u Seljancu.

- Muškarac starosti 59 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.04 g/kg. Upravljao je iz smjera Završja Podbelskog u smjeru Margečana. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je izišao van kolnika gdje je prednjim djelom vozila udario u dvorišnu ogradu, nakon čega je odbačeno u parkirano osobno vozilo. Ozljede je zadobio vozač i suputnik starosti 48 godina. Medicinska pomoć pružena im je u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane – izvijestili su iz PU varaždinske.

Označeno u