Pijana vožnja Varaždinom u tehnički neispravnom vozilu završila 15-dnevnim zatvorom Foto: Ilustracija

Pijana vožnja Varaždinom u tehnički neispravnom vozilu završila 15-dnevnim zatvorom

| 20.7.2020. u 15:45h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U petak, 17. srpnja oko 17 sati u Koprivničkoj ulici u Varaždinu dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom. Muškarac starosti 37 godina upravljao je prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom i tehnički neispravnim osobnim vozilom, te pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.13 g/kg. Vozilom je upravljao u smjeru Međimurske ulice.

Dolaskom do raskrižja sa Međimurskom ulicom i uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti prednjim djelom vozila je udario u stražnji dio osobnog vozila koje je bilo zaustavljeno u koloni vozila, a kojim je upravljao 69-godišnjak. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja, doveden u Policijsku postaju Varaždin i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do dovođenja sucu Prekršajnog odjela Općinskog suda u Varaždinu.

Provjerama je utvrđeno da je 37-godšnjak višestruki recidivist u činjenju istovrsnih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, te je uhićen i sukladno članku 229 stavak 8. Zakona o sigurnosti prometa na cestama mu je privremeno oduzeto osobno vozilo do okončanja prekršajnog postupka.

Uz Optužni prijedlog je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda, gdje mu je od strane suca određeno zadržavanje do 15 dana, nakon čega je predan u Zatvor u Varaždinu.