Petero ozlijeđenih u nesrećama tijekom vikenda, među njima i 11-godišnji dječak Foto: ilustracija

Petero ozlijeđenih u nesrećama tijekom vikenda, među njima i 11-godišnji dječak

Varaždinske vijesti | 10.8.2020. u 12:55h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno devet prometnih nesreća i to četiri prometne nesreće s materijalnom štetom i pet prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama.

U petak, 7. kolovoza oko 9.55 sati u Beletincu je u prometnoj nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 21 godinu upravljao je osobnim vozilom iz smjera Podevčeva u smjeru Beletinca. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja te je prilikom izlaska iz zavoja izgubio nadzor nad upravljačem i vozilom sletio van kolnika, gdje je udario u betonski stup. Ozljede je zadobio vozač.

U petak, 7. kolovoza oko 17.50 sati u Gornjoj Višnjici u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 46 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.72 g/kg. Upravljao je iz smjera Donje Višnjice u smjeru Cvetlina. Brzinu vozila nije prilagodio stanju i uvjetima prometovanja, te je izgubio kontrolu nad vozilom i udario u most i dvorišnu ogradu. Ozljede je zadobio vozač.

U subotu, 8. kolovoza u 19.45 sati u Vrtnoj ulici u Gornjem Vratnu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Žena starosti 33 godine upravljala je osobnim iz smjera Vratna Otok u smjeru Gornjeg Vratna. Dolaskom do raskrižja s odvojkom Vrtne ulice nije propustila bicikl koji je dolazio s desne strane, a kojim je upravljao 11-godišnji dječak. Tom prilikom je došlo do udara prednjeg desnog djela osobnog vozila u lijevi dio bicikla. Biciklist je pao na kolnik i zadobio ozljede.

U subotu, 8. kolovoza oko 15.40 sati u Jalkovcu, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 29 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.28 g/kg. Upravljao je iz smjera Gojanca u smjeru Jalkovca. Zbog bitno smanjenih vozačkih sposobnosti uzrokovanih utjecajem alkohola prilikom pretjecanja nije držao dovoljan razmak i desnim je retrovizorom udario u bicikl kojim je u istom smjeru upravljala 34-godišnjakinja. Uslijed udara ista je pala na kolnik i zadobila ozljede.

Jučer, 9. kolovoza oko 17.15 sati u Kameničkom Podgorju, u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 19 godina upravljao je neregistriranim mopedom van naselja na nerazvrstanoj cesti. Moped nije držao što bliže desnom rubu kolnika, te je prednjim djelom mopeda udario u prednju stranu traktora kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak. Ozljede je zadobio vozač mopeda.

Ozlijeđenima je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj Općoj bolnici,a ozljede im za sada nisu okvalificirane.

Označeno u