Otkriveni detalji kako je mladić (19) četiri puta opljačkao istu benzinsku

M.P./Varaždinske vijesti | 20.12.2017. u 12:55h | Objavljeno u Crna kronika

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu provela je prvo ispitivanje uhićenog 19-godišnjaka zbog osnovane sumnje na počinjenje četiri kaznena djela razbojništva, jednog kaznenog djela pokušaja razbojništva te kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, određen mu je istražni zatvor.

- Postoji osnovana sumnja da je 5. studenog 2016. (kao maloljetnik) te u tri navrata u razdoblju od 14. rujna do 26. studenog ove godine (punoljetna osoba), maskiran ulazio u prodajni prostor benzinske crpke u Gospodarskoj ulici u Varaždinu i, s uperenim plinskim pištoljem ili zračnom puškom prerađenom u vatreno oružje, dao prodavačima vrećicu zatraživši da ju napune novcem iz blagajni. Oni su u strahu od prijetnje oružjem to i učinili. Osnovano se sumnja i da je sam uzimao novac iz blagajni i da se nepripadno okoristio za više od 8.800 kuna - priopćilo je ŽDO.

Usto, sumnja se da je mladić 17. prosinca ove godine oko 23 sata s plinskim pištoljem i maskom ponovno krenuo prema ulazu u isti prodajni prostor s ciljem da uzme novac, ali su ga pritom zaustavili i uhitili policijski službenici PU varaždinske.