Nožem krenuo na policajca pa dobio uvjetnu kaznu zatvora, državno odvjetništvo podnijelo žalbu Foto: Pexels / ilustracija

Nožem krenuo na policajca pa dobio uvjetnu kaznu zatvora, državno odvjetništvo podnijelo žalbu

Varaždinske vijesti | 19.7.2023. u 08:10h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 10. srpnja podnijelo žalbu zbog odluke o kazni iz prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu, kojom je optuženi hrvatski državljanin (1948.) proglašen krivim zbog počinjenog kaznenog djela pokušaja prisile prema službenoj osobi i osuđen uvjetnom osudom uz kaznu zatvora od osam mjeseci i rok kušnje od dvije godine.

Optuženik je proglašen krivim da je u rujnu 2017. godine, u svom stanu u Varaždinu, držeći u ruci nož krenuo prema policijskom službeniku u cilju da ga spriječi u postupanju po dojavi o obiteljskom nasilju, ali ga je policijski službenik uspio savladati.

- Državno odvjetništvo smatra kako nije bilo opravdano osuditi optuženika uvjetnom osudom i da je trebalo izreći strožu kaznu s obzirom na ozbiljno ugrožavanje, visok stupanj agresije i iskazanu upornost optuženika prema službenoj osobi - priopćili su iz Općinskog državnog odvjetništva u Varaždinu.