Dionice privukle i poznatog Varaždinca, koji je ostao bez njih i bez 5.500 eura! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dionice privukle i poznatog Varaždinca, koji je ostao bez njih i bez 5.500 eura!

VV | 18.9.2021. u 20:01h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinac Krunoslav Č. jedan je od onih koji nije mogao odoljeti čarima i izazovima preprodaje dionica. I to ne bilo kakvih, već dionica Conservation Central Network PTY (CCN), globalne tvrtke osnovane s ciljem zaštite prirode i kišnih šuma sa sjedištem u Australiji! Za njih je izdvojio 5.500 eura, koje je dao Gordani S. L., no ostao je bez dionica i novca.

Tako tvrdi u tužbi koju je podnio varaždinskom Općinskom sudu, čija je stalna služba u Ivancu donijela presudu prema kojoj mora dobiti natrag  spomenuti iznos u kunskoj protuvrijednosti, i to sa zakonskom zateznom kamatom, kao i nadoknadu parničnih troškova u ukupnom iznosu od 7.303 kuna.

Naime, kako stoji u presudu, Varaždinac i Varaždinka  su još  19. rujna 2014. godine potpisali potvrdu kojom tuženica potvrđuje da je primila 5.500 eura za kupovinu dionica CCN-a. Nakon kupoprodaje, tužena je dionice trebala predati, što nije učinila, niti mu je vratila isplaćeni novac.

Tijekom postupka tužena je priznala da je primila 5.500 eura, ali ne i da je potpisivanjem potvrde tužitelj sklopio ugovor o kupoprodaji dionica CCN-a.

Navela je kako se nije obvezala tužitelju predati nikakve dionice, niti mu ih je ona sama mogla izdati s obzirom na to da ona nije bila nikakva vlasnica, niti zaposlenik CCN-a.

Objasnila je kako je i sama bila investitorica CCN-a te mu je objasnila sve vezano uz način ulaganja, a da ju je tužitelj  zamolio da 5.500 eura osobno odnese u predstavništvo CCN-a u Zagrebu, što je ona i učinila.

-Tužitelj je dobio korisničko ime i lozinku s kojima se mogao ulogirati u sustav CCN-a i pratiti stanje uloženog sa čime je jako dobro upoznat, dodala je tužena.

Tužitelj je potvrdio primitak lozinke, ali i naglasio da nikada nije samostalno ulazio u sustav, iako je bio na posebnim edukacijama.

- Bio sam na edukacijama u Nedelišću i u Varaždinu vezanim za CCN kako bi i druge osobe uključio u ulaganje, uz proviziju. Gordana me uključila u tu "piramidu", uzela mi prvo 1.000 EUR-a, nakon čega su mi ponuđene dionice, a kako sam bio naivan i pohlepan, dao sam joj i 5.500 EUR-a za kupnju tzv. dionica, rekao je tužitelj.  

Odbacujući navode o prijenosu novca do Zagreba, tužitelj je tvrdio kako mu je tužena rekla da je kupila dionice na njegovo ime, a nedugo nakon toga da je navedena tvrtka propala i da ne zna što se dalje događalo s njegovim novcima, budući da tvrtka ima registrirano sjedište u Australiji.

-U više navrata upozoravao sam je i molio da mi vrati novac. Ona mi je u više navrata to i obećala, međutim kako sam imao saznanja da je i druge osobe tako uvela u navedeni "posao" i kako sam vidio da mu neće vratiti novac, podnio sam tužbu, rekao je tužitelj.

Sud je u potpunosti prihvatio njegove  navode kao osnovane te je temeljem priložene dokumentacije utvrdio kako neosporno proizlazi da je novac predan te ga je Varaždinka zadržala bez osnove.

Označeno u