Dionice privukle i poznatog Varaždinca, koji je ostao bez njih i bez 5.500 eura! Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Dionice privukle i poznatog Varaždinca, koji je ostao bez njih i bez 5.500 eura!

VV | 18.9.2021. u 20:01h | Objavljeno u Crna kronika

Varaždinac Krunoslav Č. jedan je od onih koji nije mogao odoljeti čarima i izazovima preprodaje dionica. I to ne bilo kakvih, već dionica Conservation Central Network PTY (CCN), globalne tvrtke osnovane s ciljem zaštite prirode i kišnih šuma sa sjedištem u Australiji! Za njih je izdvojio 5.500 eura, koje je dao Gordani S. L., no ostao je bez dionica i novca.

Tako tvrdi u tužbi koju je podnio varaždinskom Općinskom sudu, čija je stalna služba u Ivancu donijela presudu prema kojoj mora dobiti natrag  spomenuti iznos u kunskoj protuvrijednosti, i to sa zakonskom zateznom kamatom, kao i nadoknadu parničnih troškova u ukupnom iznosu od 7.303 kuna.

Naime, kako stoji u presudu, Varaždinac i Varaždinka  su još  19. rujna 2014. godine potpisali potvrdu kojom tuženica potvrđuje da je primila 5.500 eura za kupovinu dionica CCN-a. Nakon kupoprodaje, tužena je dionice trebala predati, što nije učinila, niti mu je vratila isplaćeni novac.

Tijekom postupka tužena je priznala da je primila 5.500 eura, ali ne i da je potpisivanjem potvrde tužitelj sklopio ugovor o kupoprodaji dionica CCN-a.

Navela je kako se nije obvezala tužitelju predati nikakve dionice, niti mu ih je ona sama mogla izdati s obzirom na to da ona nije bila nikakva vlasnica, niti zaposlenik CCN-a.

Objasnila je kako je i sama bila investitorica CCN-a te mu je objasnila sve vezano uz način ulaganja, a da ju je tužitelj  zamolio da 5.500 eura osobno odnese u predstavništvo CCN-a u Zagrebu, što je ona i učinila.

-Tužitelj je dobio korisničko ime i lozinku s kojima se mogao ulogirati u sustav CCN-a i pratiti stanje uloženog sa čime je jako dobro upoznat, dodala je tužena.

Tužitelj je potvrdio primitak lozinke, ali i naglasio da nikada nije samostalno ulazio u sustav, iako je bio na posebnim edukacijama.

- Bio sam na edukacijama u Nedelišću i u Varaždinu vezanim za CCN kako bi i druge osobe uključio u ulaganje, uz proviziju. Gordana me uključila u tu "piramidu", uzela mi prvo 1.000 EUR-a, nakon čega su mi ponuđene dionice, a kako sam bio naivan i pohlepan, dao sam joj i 5.500 EUR-a za kupnju tzv. dionica, rekao je tužitelj.  

Odbacujući navode o prijenosu novca do Zagreba, tužitelj je tvrdio kako mu je tužena rekla da je kupila dionice na njegovo ime, a nedugo nakon toga da je navedena tvrtka propala i da ne zna što se dalje događalo s njegovim novcima, budući da tvrtka ima registrirano sjedište u Australiji.

-U više navrata upozoravao sam je i molio da mi vrati novac. Ona mi je u više navrata to i obećala, međutim kako sam imao saznanja da je i druge osobe tako uvela u navedeni "posao" i kako sam vidio da mu neće vratiti novac, podnio sam tužbu, rekao je tužitelj.

Sud je u potpunosti prihvatio njegove  navode kao osnovane te je temeljem priložene dokumentacije utvrdio kako neosporno proizlazi da je novac predan te ga je Varaždinka zadržala bez osnove.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci