Nastradali skejteri u varaždinskom Parku mladih: "Napali su nas pijani školarci" Foto: Denis Mladenović

Nastradali skejteri u varaždinskom Parku mladih: "Napali su nas pijani školarci"

Varaždinske vijesti | 14.3.2020. u 17:50h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer je u Skate parku u Parku mladih u Varaždinu došlo do incidenta, odnosno tučnjave o kojoj su danas progovorile mlade osobe uključene u incident, među kojima ima i maloljetnika.

Odlučili su ostati anonimni, a obratili su se nezavisnom gradskom vijećniku Denisu Mladenoviću koji nam je prenio njihovu zajedničku izjavu.

Kako su na početku napomenuli, jučer oko 18 sati na Skate parku u Parku mladih u Varaždinu, petero sportaša, BMX-vozača i rolera, fizički je napadnuto od "najmanje dvadesetak školaraca u alkoholiziranom stanju, koji su se nakon nastave opijali u Parku mladih".

- Ničim izazvani, došli su do nas i započeli tučnjavu. Dobili smo batine - jednom je razbijen nos i ima hematome po glavi, drugom iskrhani zubi i iščašeno rame, a ostali su srećom s manjim ozljedama ili neozlijeđeni. Nazvali smo odmah policiju, međutim, u iščekivanju u tih dvadesetak minuta, ponovo se grupirala skupina od njih dvadesetak i opet krenula na nas. Bježali smo od Skate parka kroz Optujsku ulicu skroz do Plodina kod rotora kraj vojarne. Tamo smo zatekli policijsku patrolu koja nije bila upućena u ranije događaje i dali im izjave - navode mladići.

- Dečki su radi vlastite sigurnosti željeli ostati anonimni, međutim, kontaktirali su me kao inicijatora izgradnje Skate parka i gradskog vijećnika. Zgrožen sam i razočaran što se dogodilo u našeg gradu, naočigled slučajnih prolaznika i djece. Srećom, nitko nije ozbiljnije stradao, međutim, ovo je zvono za uzbunu - dodao je Mladenović.

- U prvom redu, alarmantno je što među sudionicima ovog nemilog i groznog događaja ima maloljetnika. Dičimo se da smo Grad prijatelj djece, kulture i sporta. Prilikom izgradnje i otvorenja Skate parka, apelirao sam putem medija i na sjednici Gradskog vijeća da se preventivno postavi video nadzor i rasvjeta i napomenuo da je najveći paradoks što se pedesetak metara dalje nalazi osvjetljena umjetnička skulptura pod video nadzorom i rasvjetom. Gradonačelnik nije učinio ništa, oglušio se na moj apel i zamolbu te se sve ovo moglo spriječiti. No, šta je je tu je. Odgovornost je na njemu, da reagira momentalno, odgovorno i rezolutno, u dogovoru s PU Varaždinskom i ishodi adekvatno riješenje radi sigurnosti naših mladih sugrađana - zaključio je Mladenović.

skate_park_1.jpeg

skate_park_2.jpeg

Označeno u