Četiri vozača u prostorijama policije do otrežnjenja, rekorder s alkoholom od 3.18 g/kg

| 14.6.2021. u 11:15h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 11. do 13. lipnja (petak/nedjelja) 2021. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 19 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 51 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 18 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 5 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 2 prekršaja upravljanja prije stjecanja prava, 1 prekršaj upravljanja u vrijeme zabrane i 3 prekršaja upravljanja neregistriranim vozilom, te 42 ostala prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđen 141 prekršaj iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.18 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 115 km/h. Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a četiri vozača su zadržana u prostorijama policije do otrežnjenja.

Na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici su 12. lipnja od 15 do 21 sat provodili ciljanu akciju pojačani nadzor vozača Mopeda i motocikala.

Za vrijeme provođenja akcije ukupno je utvrđeno 12 prekršaja mopedista i motociklista, te 15 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U vrijeme provođenja akcije evidentirane su tri prometne nesreće i to jedna prometna nesreća u kojoj je jedan vozač bicikla zadobio nekvalificirane ozljede i 2 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Također skrećemo pozornost da će u cilju podizanja razine stanja sigurnosti u cestovnom prometu policijski službenici i u narednom periodu svakodnevno, a osobito u dane vikenda provoditi pojačani nadzor vozila i vozača.