Na cestama Varaždinske županije šestero ozlijeđenih tijekom vikenda Foto: VV arhiva / ilustracija

Na cestama Varaždinske županije šestero ozlijeđenih tijekom vikenda

Varaždinske vijesti | 4.11.2019. u 21:33h | Objavljeno u Crna kronika

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća, od čega devet prometnih nesreća s materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

U četvrtak, 31. listopada oko 7.30 sati na županijskoj cesti između Nove Vesi Petrijanečke i Varaždina u prometnoj su nesreći ozlijeđene dvije osobe. Žena starosti 57 godina upravljala je osobnim vozilom u smjeru Varaždina. Brzinu vozila nije prilagodila stanju i uvjetima prometovanja te je u zavoju došlo do zanošenja i slijetanja vozila ulijevo van kolnika na oranicu. Ozljede je zadobila vozačica i 39-godišnja suputnica. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane.

U petak, 1. studenoga oko 7.15 sati kod Strmca Podravskog u prometnoj je nesreći ozlijeđena jedna osoba. Mladić starosti 19 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.93 g/kg. Upravljao je makadamskim putem derivacijskog kanala „HE Varaždin“ iz smjera Družbinca u smjeru brane hidroelektrane. Dolaskom do betonskog propusta uslijed bitno smanjenih vozačkih sposobnosti izgubio je nadzor nad vozilom i sletio u odvodni kanal gdje se vozilom prevrnuo na krov. Ozljede je zadobio vozač, a medicinska pomoć mu je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede mu za sada nisu okvalificirane.

Jučer, 3. studenoga oko 21.30 sati u Presečnom u prometnoj su nesreći ozlijeđene tri osobe. Muškarac starosti 33 godine upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.34 g/kg. Upravljao je iz smjera Novog Marofa u smjeru Varaždina.

- Zbog nedržanja vozila desne strane na ravnom cestovnom potezu vozilom je prešao na prometnu traku namijenjenu za promet vozila iz suprotnog smjera, gdje je lijevom djelom vozila udario u lijevi dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 56-godišnjak. Uslijed udara vozilo se odbilo u zaštitnu ogradu, nakon čega se prevrnulo na bok. Ozljede su zadobila oba vozača i suputnica starosti 53 godine. Medicinska pomoć im je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede im za sada nisu okvalificirane - priopćila je varaždinska policija, dodavši da je zbog očevida prometne nesreće promet bio zatvoren za sva vozila od 21.50 do 23.10, a odvijao se okolnim pravcima.

Označeno u