Muškarac (37) osuđen zbog krađe, no izrazio žaljenje te našao posao i promijenio život

| 16.11.2017. u 09:02h | Objavljeno u Crna kronika

Zbog više kaznenih djela teške krađe, Općinski sud u Varaždinu nedavno je nepravomoćnom presudom 37-godišnjaka iz Grane osudio na jednogodišnju zatvorsku kaznu.

Ona mu je ipak zamijenjena radom za opće dobro, pri čemu se jedan dan zatvora zamjenjuje s dva sata rada. U obrazloženju se navodi kako je kao olakotna okolnost u obzir uzeta činjenica što je priznao počinjenje kaznenog djela te izrazio žaljenje i kajanje, ali i što je promijenio način života, zaposlio se i osnovao izvanbračnu zajednicu.

Otegotna je okolnost pak bila njegova ranija osuđivanost za isto kazneno djelo.

- Sud je optuženiku kaznu zatvora zamijenio radom za opće dobro, smatrajući da će se i takvom sankcijom postići svrha kažnjavanja i da će se utjecati na njega da ubuduće ne čini takva ili slična kaznena djela, te da će se i takvom vrstom sankcije postići svrha kažnjavanja - navodi se u obrazloženju presude. Inače 37, godišnjak je proglašen krivim jer je tijekom siječnja 2012., na širem području Novog Marofan nasilno ulazio u unutrašnjost različitih objekata s ciljem krađe.

Tako je sredinom siječnja 2012. u Varaždinskim Toplicama uporabom podobnog predmeta napeo ulazna PVC vrata kafića “Dijana”, ušao u unutrašnjost, otvorio zaključanu registar kasu te iz nje uzeo 500 kuna.

Iz aparata za zabavu i aparata za klađenje uzeo je pak neutvrđeni novčani iznos, a iz aparata za cigarete neutvrđenu količinu cigareta. Vlasnicu kafića i vlasnike aparata oštetio je za ukupno 5.000 kuna. Krajem siječ- nja iste godine udarcem noge otvorio je pak zaključana ulazna vrata obiteljske kuće u Mađarevu i ušao u unutrašnjost, no nije ništa ukrao. Sva kaznena djela je priznao i izrazio žaljenje.