Motociklist preticao vozilo u raskrižju pa se sudario i teško ozlijedio

vv | 28.10.2024. u 11:56h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 26. listopada oko 15.45 sati na državnoj cesti D-3 u Mirkovcu Brezničkom, ozlijeđene su tri osobe. Muškarac starosti 32 godine upravljao je osobnim vozilom iz smjera Varaždina u smjeru Zagreba. U jednom je trenutku započeo skretanje u lijevo prema mjestu Bisag, a da se prethodno nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

U prometnoj nesreći u Mirkovcu Brezničkom ozlijeđen motociklist, u pomoć stigao i helikopter

U tom je trenutku 23-godišnji vozač motocikla koji se kretao u istom smjeru, započeo radnju pretjecanja navedenog osobnog vozila u raskrižju, pri čemu je došlo do udara motocikla u stražnji lijevi bočni dio istog. Motocikl je uslijed udara sletio van kolnika i udario u drveće, nakon čega je udario u mekanu površinu i zaustavio se ispod betonske terase. Vozač motocikla je pritom teško ozlijeđen, zbog čega je helikopterom hitne medicine prevezen u KB Dubrava, gdje je zadržan na liječenju.

U prometnoj je nesreći ozlijeđen i vozač osobnog vozila te 59-godišnji putnik iz njegovog vozila. Njima je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a ozlijede će se okvalificirati naknadno.