Međimurska policija nakon potjere uhitila pijanog 37-godišnjaka s područja općine Petrijanec Foto: VV arhiva / ilustracija

Međimurska policija nakon potjere uhitila pijanog 37-godišnjaka s područja općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 30.3.2020. u 13:00h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 27. ožujka, u 13.53 sati policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec na kontrolnom punktu kod mosta na rijeci Dravi nedaleko Gornjeg Kuršanca, zaustavili su Daewoo Lanos varaždinskih registarskih oznaka.

Kako je izvijestila PU međimurska, od vozača i dvojice suputnika zatražili su na uvid propusnice te osobne dokumente, nakon čega je vozač nastavio vožnju u smjeru Gornjeg Kuršanca. Za odbjeglim vozačem policijski službenici krenuli su u potjeru. Tijekom potjere vozač Lanosa odbijao je zaustaviti vozilo na upućene svjetlosne i zvučne znakove s policijskog vozila. Nakon kraće potjere vozač je ipak zaustavio automobil nedaleko Kuršanca.

- Tijekom policijskog postupanja vozač se ponovno oglušio na izrečene naredbe i upozorenja te se pokušao udaljiti s mjesta zaustavljanja, ali je uz primjenu sredstava prisile svladan - priopćila je međimurska policija.

Provjerom osobnih dokumenata utvrđeno je kako je 37-godišnjak s područja općine Petrijanec (Varaždinska županija), upravljao automobilom bez položenog vozačkog ispita, dok je alkotestiranjem utvrđeno kako je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,07 promila.

Ujedno, provjerom dokumentacije Daewoo Lanosa utvrđeno je kako je prometna dozvola istekla krajem siječnja ove godine.

- Vozač, višestruki recidivist u počinjenju istovrsnih prometnih prekršaja, je uhićen te priveden u policijsku postaju. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja uz optužni prijedlog zbog počinjena više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je na prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu te je dežurna sutkinja prihvatila prijedlog policije i okrivljeniku odredila zadržavanje najduže do 15 dana - navodi se u priopćenju.

Policijski službenici sproveli su 37-godišnjaka u zatvor u Varaždinu.