Maloljetnik lagao o napadu kako bi prikrio tučnjavu s vršnjakom

M.P./Varaždinske vijesti | 4.12.2015. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika
Izbori 24 - Batinic

Iz međimurske policije priopćili su da su po dovršetku kriminalističkog istraživanja ustanovili da je maloljetnik s područja Međimurske županije lažno prijavio kazneno djelo.

Naime, u srijedu, 2. prosinca, u ranim poslijepodnevnim satima u prostorijama Policijske postaje Čakovec, osumnjičeni maloljetnik u nazočnosti roditelja, policiji je prijavio kazneno djelo iako zna da to nije istina. U prijavi je naveo kako su ga tog dana, oko 13 sati u čakovečkom parku, Perivoj Zrinskih, presrela trojica nepoznatih mladića te ga pritom zatražila novac. Pošto im je odgovorio da novaca nema, jedan od njih udario ga je rukom u glavu, a nakon toga trojac se udaljio u nepoznatom smjeru. Osumnjičenik je zatražio liječničku pomoć u Županijskoj bolnici Čakovec, gdje je utvrđeno da je teže ozlijeđen.

No, provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je cjelokupni događaj osumnjičenik izmislio s ciljem da prikrije prethodno dogovorenu tuču s vršnjakom u kojoj je teže ozlijeđen. Mladići su se u srijedu, 2. prosinca oko 12.30 sati u Prelogu, točnije u Ulici Kralja Zvonimira, međusobno potukli zbog ranijih nesuglasica, a ne u Čakovcu kako je prvotno tvrdio i lažno prijavio.

Prema maloljetniku koji je lažno prijavio kazneno djelo podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetniku za mladež, dok će se prema maloljetniku, također s područja Međimurske županije, koji ga je teško tjelesno ozlijedio, podnijeti kaznena prijava zbog počinjenja kaznenog djela „teška tjelesna ozljeda“.

Označeno u