Maloljetnici, koji su u petak u Varaždinu počinili razbojničku krađu, predani pritvorskom nadzorniku Foto: Krešimir Đurić

Maloljetnici, koji su u petak u Varaždinu počinili razbojničku krađu, predani pritvorskom nadzorniku

Varaždinske vijesti | 20.3.2022. u 11:33h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 18. ožujka oko 19.40 sati u ulici Stanka Vraza u Varaždinu, dvojica maloljetnika u dobi od 16 i 17 godina, počinili su Razbojničku krađu na štetu 55-godišnjaka.

Navedeni su provalili u trgovinu u Vrazovoj ulici, pri čemu ih je prolazeći pored trgovine, uočio oštećeni. On je ušao u trgovinu i zatvorio ulazna vrata u namjeri da ih zadrži do dolaska policije, no isti su ga u kraćem naguravanju izudarali alatom po glavi i pobjegli iz trgovine.

Navedeni su ubrzo pronađeni po policijskim službenicima i dovedeni u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje, uz uporabu sredstava za vezivanje.

U Policijskoj su upravi pregledani po liječniku ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije te je utvrđeno da nisu zadobili ozljede uslijed uporabe sredstava za vezivanje.

Medicinska je pomoć pružena i napadnutom 55-godišnjaku, a isti je zadobio natučenja po glavi. U kontaktu s vlasnicom trgovine u koju je provaljeno, utvrđeno je da je iz trgovine otuđen iznos od 1 000 kuna.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju u prisustvu dežurne socijalne radnice Centra za socijalnu skrb Varaždin, maloljetnici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave varaždinske.