Kruhoberec oslobođen optužbe za teško sramoćenje Univerzala Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

Kruhoberec oslobođen optužbe za teško sramoćenje Univerzala

M.P./Varaždinske vijesti | 24.10.2016. u 15:21h | Objavljeno u Crna kronika

Ivica Kruhoberec, varaždinski novinar i urednik, danas je nepravomoćnom presudom varaždinskog Općinskog suda oslobođen optužbe za teško sramoćenje u produljenom trajanju.

Privatnu tužbu protiv njega su, podsjetimo, podnijeli tvrtka Univerzal i njen suvlasnik Marijan Kovačić zbog više tekstova objavljenih u Regionalnom tjedniku krajem 2013. i 2014. godine o radu Energane.

- Novinar je prenosio informaciju i uvidom u opsežnu dokumentaciju koju je dostavila obrana, sud je ocijenio kako nije dokazano, odnosno ne može se zaključiti da je novinar radio s ciljem da naškodi časti i ugledu Univerzala. Iz objavljenih tekstova ne proizlazi niti da bi se moglo zaključiti da je novinar pisao na štetu Kovačića. On je, naime, pisao o političkim događajima budući da postoji pojačani interes za politiku. Pravo političara na privatnost uže je od prava na privatnost ostalih osoba - obrazložila je sutkinja Vanja Petrović nepravomoćnu presudu.

Univerzalu i Kovačiću presudom je naloženo da plate 4.000 kuna troškova postupka, no Kovačić je već najavio žalbu na presudu.