Kontrolor HRT-a ustvrdio da ima televizor i ne plaća pristojbu u kući koja se još gradila?! Foto: Ilustracija/Pixabay

Kontrolor HRT-a ustvrdio da ima televizor i ne plaća pristojbu u kući koja se još gradila?!

IHR/Varaždinske vijesti | 25.11.2019. u 16:01h | Objavljeno u Crna kronika

Općinski sud u Varaždinu donio je nepravomoćnu presudu kojom je 51-godišnji Lepoglavčanin oslobođen optužbe za neprijavljivanje televizora HRT-u. U presudi se  navodi kako nije dokazano da bi okrivljeni počinio prekršaj za koji se tereti, a za koji ga je prijavio kontrolor HRT-a još 2016. godine.  

Okrivljeni je tijekom suđenja izjavio kako se na smatra krivim za prekršaj jer u vrijeme kada je prijavljen nije živio na adresi koja se navodi u tužbi te posjedovao televizor kojeg ne bi prijavio HRT-u. Bio je prijavljen, ali zbog sređivanja osobnih dokumenata, izjavio je tijekom suđenja, navodi se u presudi.

- U spomenuto vrijeme radilo se o kući koja je bila u izgradnji i nije bila pogodna za stanovanje – naveo je tijekom suđenja 51-godišnjak te dodao kako je u to vrijeme s obitelji boravio na drugoj adresi, dok se u tu kuću uselio nedavno. Sud je na kraju ustvrdio da, budući da su odlučne činjenice ostale u sumnji i neizvjesnosti, nema dovolno dokaza koji bi utvrđivali da je okrivljeni počinio prekršaj za koji se tereti.

Označeno u