Kod streljane u Možđencu pronađeno 800 komada streljiva i - bomba Foto: PU varaždinska

Kod streljane u Možđencu pronađeno 800 komada streljiva i - bomba

Varaždinske vijesti | 6.4.2022. u 12:05h | Objavljeno u Crna kronika

U utorak, 5. travnja oko 10 sati, kod streljane streljačkog društva u Možđencu, pronađena je vreća s oko 800 komada raznog puščanog streljiva i jedna bomba. Policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu Policijske uprave varaždinske preuzeli su streljivo i bombu te ih zbrinuli do uništenja.

- U cilju izbjegavanja tragedija, ponovno apeliramo na građane da oružje, streljivo, bombe i druga minsko-eksplozivna sredstva ne ostavljaju i ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima poput rijeka, potoka, šuma ili parkova, kao i na odlagalištima otpada, zbog sigurnosti ostalih građana, posebice djece. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena i time bez sankcija za građane - napominju iz PU varaždinske.

- Podsjećamo kako akcija „Manje oružja – manje tragedija“ još uvijek traje te pozivamo građane koji eventualno imaju neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivno sredstva kod kuće, da ih bez straha od sankcija predaju policiji - dodali su.

Napominju i da građani ne donose sami oružje ili eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju.

- Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, čime je zajamčena anonimnost dojave, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način - poručili su iz policije.

pu_varazdinska_streljivo_bomba_06042022_1.JPG

pu_varazdinska_streljivo_bomba_06042022_2.JPG

Označeno u