Još jedna prijevara: Prodavala na internetu, a ostala bez 1.900 eura na kartici Foto: Pexels / ilustracija

Još jedna prijevara: Prodavala na internetu, a ostala bez 1.900 eura na kartici

Varaždinske vijesti | 20.6.2023. u 16:00h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 33-godišnjakinje, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Računalne prijevare.

- Kako je prijavljeno, 33-godišnjakinja je 19. lipnja na jednom internet oglasniku objavila oglas da prodaje artikl. Nakon toga joj se javila nepoznata osoba zainteresirana za kupnju artikla i poslala povezicu u koju je 33-godišnjakinja upisala broj svoje kartice, valjanost i cvc broj da bi joj nakon toga s računa bio skinuti novčani iznos od oko 1.900 eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela - izvijestili su iz policije.

- Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom prodaje i plaćanja na Internetu, da zaštite svoje podatke i podatke svojih kartica. Prijevarne taktike kibernetičkih kriminalaca sve su inovativnije. Online prevaranti današnjice učinit će sve što je potrebno da dobiju što žele - vaš novac i/ili bankovne podatke - napominju iz policije.

- Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN. Ne ispunjavajte nikakve povezice gdje se traže vaši osobni podaci, koju vam šalju nepoznate osobe koje su zainteresirane za kupnju vaših proizvoda - podsjetili su iz PU varaždinske.