Još jedna prevara: Prodavala cipele preko interneta pa ostala bez 1.750 kuna Foto: ilustracija

Još jedna prevara: Prodavala cipele preko interneta pa ostala bez 1.750 kuna

Varaždinske vijesti | 25.2.2022. u 15:15h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaprimili su prijavu 20-godišnjakinje iz Velikog Bukovca da je prevarena pri prodaji preko interneta.

- Navedena je prema prijavi, putem internetskog oglasnika oglasila prodaju cipela. Na oglas joj se preko whatsapp aplikacije javila nepoznata osoba da je zainteresirana za kupnju cipela. Pritom je navedena osoba poslala poveznicu u kojem su se tražili podaci s bankovne kartice oštećene, između čega i kontrolni broj tzv. CVV. Nakon nekoliko dana s računa prijaviteljice je s pomoću navedenih podataka, podignut iznos od oko 1.750 kuna - priopćili su iz policije, dodavši da policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

-Ovom prilikom ponovno apeliramo na građane da budu oprezni prilikom plaćanja na internetu, kod naivnih poziva za lakom zaradom i slično! Na internetu ili društvenim mrežama nemojte davati svoje podatke i podatke  kartica tekućih računa. Pazite na svoje podatke! Kad prodajete, nigdje ne upisujte CVC/CVV broj sa poleđine svoje debitne ili kreditne kartice. Za uplatu na tekući račun je dovoljno upisati samo IBAN - podsjećaju iz policije.