Jedan prijetio gradonačelniku Ludbrega, a drugi ga (ni)je vrijeđao...

vv | 30.9.2024. u 17:00h | Objavljeno u Crna kronika

Ovih dana je objavljena prošlogodišnja presuda Općinskog suda u Varaždinu protiv Gorana Horvata koji je proglašen krivim za prijetnje gradonačelniku Dubravku Biliću 2019. godine kao i prijetnje direktorici Lukoma 2020. godine Spomenki Škafec za što je dobio jedinstvenu kaznu od 11 mjeseci zatvora koja se zamijenila radom za opće dobro na način da se svaki dan zatvora zamjenjuje s po dva sata rada. Presuda je već donešena protekle godine, točnije 31. svibnja 2023., ali je ovih dana javno objavljena na e-oglasnoj ploči sudova.

U slučaju protiv Bilića, Horvata sud smatra krivim da je 28. i 29. kolovoza 2019. u Selniku preko Facebook stranice “Boljitak grada Ludbrega”, putem svojeg profila u raspravi o stanju u gradu između ostalog napisao “ Govnaru uništili ste mi godišnji radite nad menom mobing, kradeš zajedno sa tim smradovima kako te nije sram što dozvoljavaš za je**** ruku, đubre debilsko. Kad me vidiš bolje ti je da bježiš. Vidjet ćeš da se ne zaje*****”.

U slučaju protiv Škafec, dana 8. travnja 2020., u Ludbregu, Koprivnička 17, oko 15 sati, u prostorijama trgovačkog društva Lukom d.o.o., prilikom uručivanja Odluke o izvanrednom otkazu ugovora o radu od strane direktorice trgovačkog društva Spomenke Škafec, nezadovoljan takvom odlukom, u cilju da ustraši Spomenku Škafec, zagrozio joj je riječima “pi*ka ti materina kak te nije sram, kaj si ti za ženu, đubre pokvareno, tek buš sad vidla kaj ti bum napravil i kaj ti se bu dogodilo” uz koje riječi je pokušao i fizički nasrnuti na nju, ali su ga u tome spriječili prisutne kolege zaposlenici.

I dok je njemu stigla okrivljujuća presuda, Općinski sud u Varaždinu je u ponovljenom postupku oslobodio Antu Šimunovića od optužbe da je počinio kazneno djelo protiv časti i ugleda na štetu Dubravka Bilića.

Više pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...