Izašao iz istražnog zatvora, pa ponovno završio u njemu Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Izašao iz istražnog zatvora, pa ponovno završio u njemu

VV | 4.9.2022. u 15:11h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. kolovoza, provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke.

- Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 60-godišnjak od 23. do 25. kolovoza u Varaždinu; nakon što mu je 22. kolovoza rješenjem suda ukinut istražni zatvor zbog isteka maksimalnog roka trajanja istražnog zatvora i izrečene mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja ili održavanja veze s bivšom suprugom, njezinom majkom i njihovim maloljetnim djetetom u postupku koji se protiv njega vodi zbog kaznenih djela nasilja u obitelji, povrede djetetovih prava i prijetnje na štetu navedenih osoba; u više navrata prekršio izrečene mjere opreza - objavio je DORH.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i osumnjičenom 60-godišnjaku odredila istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima okrivljenik prijeti.

Označeno u