Istraga za nesreću u Kaštelancu zbog koje je preminuo 79-godišnjak Foto: Ilustracija

Istraga za nesreću u Kaštelancu zbog koje je preminuo 79-godišnjak

VV | 31.5.2020. u 08:45h | Objavljeno u Crna kronika
Županijsko državno odvjetništvu u Varaždinu je 27. svibnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1982. i 1983.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.
Postoji osnovana sumnja da je 38-godišnjakinja 22. siječnja 2020. u Kaštelancu, poduzela vožnju osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (najmanje 1,7 promila alkohola u organizmu) uslijed kojeg je na dijelu kolnika s punom uzdužnom linijom u nepreglednom desnom zavoju prešla preko te crte i započela pretjecanje osobnog automobila kojim je u istom smjeru upravljao 37-godišnjak.
Osnovano se sumnja kako tijekom pretjecanja, zbog alkoholiziranosti, nije bila u stanju držati vozilo unutar kolnika, već je lijevim kotačima prešla na lijevi betonski rubnik, a zatim je u nastojanju da vrati svoje vozilo na kolnik prešla vozilom natrag na desnu prometnu traku i time prepriječila put automobilu kojeg je pretjecala, pa je došlo do kontakta između tih vozila nakon kojeg se vozilo 38-godišnjakinje destabiliziralo i sletjelo udesno izvan kolnika te udarilo u betonsku ogradu, a zatim i u bicikl kojim je upravljao 79-godišnjak.
Oštećeni 79-godišnjak zadobio je teške ozljede od kojih je preminuo u bolnici 9. veljače 2020. Osnovano se sumnja i da se 37-godišnjak, vozač pretjecanog vozila, bez zaustavljanja udaljio s mjesta događaja ne pruživši oštećeniku nikakvu pomoć, iako je vidio prometnu nesreću i bio svjestan da je oštećenik nastradao u nesreći.