Franjo Prstec: Optužnica protiv mene? To su gluposti!

| 3.5.2017. u 09:09h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu priopćilo je da je, nakon provedene istrage, podiglo optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1959. i 1983.) i trgovačkog društva zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i pomaganja u tome.

Prvoooptuženog 58-godišnjaka se tereti da je 30. lipnja 2012. kao direktor tvrtke, radi pribavljanja protupravne imovinske koristi drugooptuženoj 34-godiš- njakinji (svojoj kćeri) i trećeoptuženoj tvrtci, čija je osnivačica njegova kćer, a on direktor, prodao kćeri potraživanje svoje tvrtke u iznosu većem od 5,6 milijuna kuna za cijenu veću od 4,4 milijuna kuna.

Prijenos potraživanja ona je platila prijenosom prava vlasništva svojih nekretnina na tvrtku, pri čemu su navodno prenesene nekretnine procijenjene na nerealno visoku cijenu veću od 7,4 milijuna kuna.

- Time su prividno stvorili razliku u činidbama u korist drugooptužene od gotovo tri milijuna kuna. Pedesetosmoogodišnjaka se tereti da je radi podmirenja te razlike, kao direktor obje tvrtke, potpisao ugovor kojim njegova tvrtka prenosi gospodarsku cjelinu na trećeoptuženu tvrtku, a na ime stvorene razlike u cijeni veće od 1,1 milijun kuna, 34-godiš- njakinja je preuzela tražbine njegove tvrtke - navelo je ŽDO.

Time je, sumnja ŽDO, pribavljena za 34-godišnjakinju nepripadna materijalna dobit veća od 2,3 milijuna kuna, a trećeoptuženoj tvrtci od 1,8 milijuna kuna, a sve na štetu tvrtke 58-godišnjaka, koja je u stečaju.

Kako smo doznali, radi se o Franji Prstecu i njegovoj kćeri, odnosno njihovim poduzećima.

- To su gluposti. Optužnica još nije postala pravomoćna te o njenoj osnovanosti tek mora odlučivati Optužno vijeće Županijskog suda. Ništa ne smijem reći, no ukratko, to je djelo varaždinske žandarmerije i državnog odvjetništva te još nekih ljudi. Samo nek’ dižu optužnicu i samo se nek’ igraju. Konačnu odluku ipak donosi Optužno vijeće - rekao nam je Prstec.