FOTO: Gorjelo na području Bednje i Lepoglave, ali i u Slanju i Hrženici Foto: Facebook/DVD Lepoglava i Bednja

FOTO: Gorjelo na području Bednje i Lepoglave, ali i u Slanju i Hrženici

M.P./Varaždinske vijesti | 29.3.2016. u 09:24h | Objavljeno u Crna kronika

S dva požara otvorenog prostora, požarom hladnjaka u trgovini u Slanju i požarom gospodarskog objekta u Hrženici borili su se tijekom jučerašnjeg dana članovi lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava.

Kako su izvijestili iz DVD-a Bednja, jučer u 16.57 primili su dojavu o požaru otvorenog prostora u Bednji (na predjelu od Vesi prema Čretu).

- Na intervenciju je izašlo 12 vatrogasaca s navalnim vozilom, autocisternom te kombi vozilom. Dolaskom na mjesto intervencije ustanovili smo da gori suha trava i nisko raslinje te da je požar već jednim dijelom zahvatio obližnju šumu. Požar smo uspješno ugasili te požarište sanirali u 18:19 sati - kažu iz DVD-a Bednja.

Članovi DVD-a Lepoglava dojavu o požaru otvorenog prostora primili su pak u 15.03 sati.

- Uz samu željezničku prugu u industrijskoj zoni gorjela je suha trava i nisko raslinje. Na intervenciju je izašlo 11 vatrogasaca s dva navalna vozila i autocisternom koji su utvrdili da je riječ o opožarenoj površini dužoj od 200 metara. Požar je ubrzo stavljen pod nadzor i uspješno ugašen. Intervencija je završila u 16:20 sati – izvijestili su iz DVD-a Lepoglava.

Galerija slika