Zbog droge u istražnom zatvoru šestorica osumnjičenih mladića, među kojima i 17-godišnjak

J.Š./Varaždinske vijesti | 31.7.2020. u 20:40h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 30. srpnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv petorice hrvatskih državljana (2002., 2000., 2001., 2001. i 2001.) i rješenje o provođenju pripremnog postupka prema dvojici maloljetnika (2003. i 2003.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 3. u vezi st. 1. i st. 6. Kaznenog zakona i omogućavanja trošenja droge iz čl. 191. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (31. 7. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je 18-godišnjak od ljeta 2019. do srpnja 2020. godine na području Koprivničko-križevačke i Međimurske županije, u većem broju navrata kupovao drogu radi njezine daljnje prodaje, držao drogu radi prodaje maloljetnim osobama, davao drogu na uživanje te posredovao u prodaji i prodavao droge marihuana, sintetski kanabinoid, MDMA-ecstasy i amfetamin većem broju maloljetnih i punoljetnih osoba.
Postoji osnovana sumnja da je 20-godišnjak u lipnju i srpnju 2020. godine u Koprivnici, kod svoje obiteljske kuće i u blizini osnovne škole, u više navrata prodavao droge marihuana, MDMA-ecstasy i amfetamin jednom maloljetniku i punoljetnim osobama. Osnovano se sumnja da su trojica 19-godišnjaka od travnja do srpnja 2020. godine na području Koprivničko-križevačke i Međimurske županije i u Zagrebu, u većem broju navrata, od čega i u blizini srednje škole, posredovali i pomagali u prodaji i prodavali droge marihuana, sintetski kanabinoid i amfetamin većem broju maloljetnih i punoljetnih osoba.
Postoji osnovana sumnja da su dvojica 17-godišnjaka od travnja do srpnja 2020. godine na području Koprivničko-križevačke županije, u većem broju navrata nudili na prodaju, posredovali u prodaji, nabavljali i držali radi prodaje i prodavali većem broju maloljetnih i punoljetnih osoba droge marihuana, MDMA-ecstasy i amfetamin, kao i da su omogućavali drugima da u njihovim kućama konzumiraju drogu.
Sutkinja istrage prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila svim maloljetnim i punoljetnim osobama, osim petookrivljenog punoljetnika, istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i sudionike u postupku te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.