Čakovečkog parfumera još 2019. razotkrila blogerica, žalio se na njen "teror"?

| 27.9.2023. u 19:15h | Objavljeno u Crna kronika

Iako je Index danas objavio vijest "Međimurac tvrdio da proizvodi milijune parfema, prevario poznate Hrvate i medije" koji je pobudio interes lokalne javnosti za Tomislava Vrbanca je već 2019. godine razotkrila blogerica iz Istre, Iva Mirisna  - Mirisna.com.

Naime, još 2019. godine kada je poznati hrvatski nogometaš Dejan Lovren ušao u suradnju sa spomenutim Vrbancem i napravio svoj vlastiti parfem koji se prodavao u Hrvatskoj, Mirisna.com je objavila tekst "Što se to zbiva u Čakovcu?" u kojem je iznijela slične tvrdnje kao i Index, a osim Tomislava Vrbanca, pisala je o još jednom čakovečkom poduzetniku parfema, D. L. U nastavku prenosimo dio njenih otkrića do kojih je došao i Index u svom istraživanju.

"Niti D. L. niti Tomislav Vrbanec nisu bili hrvatski proizvođači, iako su se tako predstavljali i medijima i klijentima, a i meni tijekom kupnje parfema.

Još 2015., s razmakom od nekoliko mjeseci obojica su online osnovala trgovačka društva u Velikoj Britaniji, preko iste tvrtke koja nudi upravo tu uslugu i to na istoj adresi u Londonu, čak i na istom, petom, katu.

Vrbanec je s Aroma Fragonard, kasnije Aroma Fragrance Lab Ltd, krenuo prvi, u ožujku 2015., a D. L. ga je s Levy Inc Ltd slijedio u prosincu iste godine. Obje tvrtke osnovane su s temeljnim kapitalom od 1 britanske funte. Niti D. L. Levy Inc Ltd, niti Vrbančeva Aroma Fragrance nisu registrirale djelatnost proizvodnje parfema, a nisu imale niti imovinu i zaposlenike.

Ovakav oblik poslovanja ostavljao je samo dvije mogućnosti:

Prvo, budući da njihove online tvrtke nisu imale registriranu djelatnost proizvodnje parfema, niti opremu, niti zaposlenike, parfeme je proizveo netko drugi, a oni su ih pod svojim imenom samo preprodavali klijentima i usput se lažno predstavljali kao parfumeri i proizvođači.

Ili drugo: parfeme su proizveli sami, ali u proizvodnoj praksi koja nije mogla zadovoljavati propisane uvjete, jer je neregistrirana djelatnost – nelegalna.

S obzirom da su mi D. L. i Vrbanec prodali parfeme bez računa i bez deklaracija i da nakon toga nisu pokušali ispraviti eventualno slučajan propust niti kada sam se predstavila kao blogerica i dostavila objavljen tekst, krenulo me zanimati kako to bratićima prolazi."

Na njene tekstove se žalio sam Vrbanec koji je još 2022. godine na svom vlastitom blogu tomislavvrbanec.com objavio tekst "3 godine potpunog terora – blog Iva Mirisna", u nastavku prenosimo dio tog teksta.

"Naime, posljednje tri godine kontinuirano me napada osoba, koju nikada u životu nisam sreo, niti smo imali bilo kakvu zajedničku poslovnu suradnju. Predstavlja se pod pseudonimom Iva Mirisna i kako sama kaže, vodi amaterski blog o recenzijama parfema. Da bi cijela stvar bila još gora, potpuno je nestručna osoba, a uz mene napada i cijeli niz drugih ljudi.

Zašto zaista to radi, ne znam, ali žao mi je što širi takve informacije o meni. Iako mi je poznato njeno pravo ime i prezime, zbog GDPR-a ne smijem to otkriti, ali mogu spomenuti samo da se radi o ženskoj osobi koja je zaposlena kao državna službenica i koja nema nikakve stručne veze s kozmetičkom industrijom."

Označeno u