Blagdan Svih svetih: Pripazite na gužve i privremenu regulaciju prometa, ali i na krađe iz automobila Foto: VV arhiva / ilustracija

Blagdan Svih svetih: Pripazite na gužve i privremenu regulaciju prometa, ali i na krađe iz automobila

Varaždinske vijesti | 29.10.2021. u 20:22h | Objavljeno u Crna kronika

Povodom obilježavanja blagdana Svih svetih, uoči samog vikenda, 30. i 31. listopada i na sam blagdan Svih svetih, 1. studenog, očekuje se intenzivniji broj vozila u blizini svih groblja na području Varaždinske županije.

- Vezano uz navedeno, skrećemo pozornost svim vozačima  na poštivanje prometnih propisa, prije svega da brzinu kretanja prilagode stanju i uvjetima na cesti te da kod parkiranja vozila pravilno koriste parkirališna mjesta i time omoguće nesmetan prolaz pješacima - poručuju iz policije, i mole građane da izbjegavaju parkiranje na kolniku državnih cesta, posebno kod groblja u Bartolovcu.

S ciljem sigurnije i brže protočnosti prometa, na frekventnijim raskrižjima u gradu Varaždinu promet će se odvijati uz fizičku regulaciju prometa od strane policijskih službenika i pripadnika Prometne jedinice mladeži, a dio Hallerove aleje kod Varaždinskog groblja od kružnog toka Ratimira Hercega-Gustava Krkleca do ulice Franje Račkog, biti će 1. studenog zatvoren te će promet, dok će se ostale dane prema potrebi privremeno zatvarati za promet motornih vozila, te će se promet odvijati obilaznim pravcima.
 
Također, od subote, 30. listopada do utorka, 2. studenog, uspostavit će se privremena regulacija prometa kod groblja u Vidovcu.

Od 30. listopada do 1. studenog, na prilaznim cestama prema groblju u Ivancu, odredit će se privremena regulacija prometa tako što će se ulica Žrtava hrvatskih domovinskih ratova, od raskrižja s ulicom Mirka Maleza pa do raskrižja s ulicom Antuna Mihanovića, odrediti kao jednosmjerna ulica. Ulicom Augusta Cesarca koja vodi prema groblju.

Dana 30. i 31. listopada, uspostavit će se jednosmjerni tok prometa iz smjera ulice Žrtava hrvatskih domovinskih ratova, dok će u ponedjeljak, 1. studenog, biti zatvorena za promet svih vozila s obje strane.

Nadalje, od petka 29. do ponedjeljka 1. studenog od 7 do 19 sati, u Lepoglavi, na prilaznim cestama prema groblju, odredit će se privremena regulacija prometa tako što će se ulica Eugena Kvaternika od raskrižja prema groblju i dalje kroz mjesto Donji Vulišinec na ulici Ivana Mažuranića, odrediti kao jednosmjerna.

Privremena regulacija prometa biti će postavljena i na prilaznim cestama prema groblju u Kamenici te će se zabraniti prometovanje motornih vozila na nerazvrstanoj cesti kod Područne škole u Žarovnici i na nerazvrstanoj cesti kod stare Osnovne škole u Kamenici. Obilazna nerazvrstana cesta „od Križa“ prema Žarovnici biti će jednosmjerna tako što će se dozvoliti prometovanje u smjeru Žarovnice.

Isto tako, privremena regulacija prometa određuje se i u mjestima Maruševec, Klenovnik i Bednja.

Iz policije skreću pozornost građanima da prilikom posjete grobljima obrate veću pozornost na svoja osobna vozila i stvari koje u njima ostavljaju, kako ne bi postali žrtvama kaznenih djela provala i krađa. Upućuju na sljedeće mjere opreza:

• prilikom napuštanja vozila, čak i kratkotrajnog, ugasiti motor vozila i uzeti ključeve sa sobom,
• ne ostavljati ključeve  i dokumente u vozilu,
• zatvoriti prozore na vozilu kao i pomični krov ukoliko ga vozilo ima,
• vrijedne predmete ne ostavljati u vozilu, a posebno ne na vidljivim mjestima u unutrašnjosti vozila,
• ne ostavljati vozilo na mračnom i pustom mjestu duže vrijeme.

- Također pozivamo građane na pridržavanje svih preventivnih mjera zaštite od požara prilikom paljenja svijeća i lampiona na grobovima, odnosno da ih ne pale uz  raslinje i ukrasne aranžmane kako ne bi dolazilo do zapaljenja. U svezi navedenog, molimo građane da ne parkiraju svoja vozila na ulaze na groblja zbog organizacije vatrogasne službe i mogućnosti žurnog pristupa vatrogasaca u slučaju nastanka požara - naglasili su iz policije.