62-godišnjakinja na internet oglasniku prodavala ruksak, ostala bez više stotina eura Foto: Pexels/ilustracija

62-godišnjakinja na internet oglasniku prodavala ruksak, ostala bez više stotina eura

Varaždinske vijesti | 11.6.2024. u 12:26h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaprimili su kaznenu prijavu 62-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijevare.

- Ona je 4. lipnja na jednom internet oglasniku oglasila prodaju ruksaka. Putem telefona zaprimila je poziv nepoznate osobe koja joj je rekla da će kupiti ruksak i da će joj platiti putem jedne internet platforme. Nepoznata osoba istoj je poslala link s uputama u koji je 62-godišnjakinja upisala kodove iz tokena, nakon čega joj je sa računa skinuti novčani iznos. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina eura. Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela - izvijestili su iz policije.

​U ponedjeljak, 10. lipnja, u jednoj trgovini u Optujskoj ulici u Varaždinu, nepoznati je počinitelj iz torbice koja je bila obješena na kolicima, otuđio novčanik s dokumentima u vlasništvu 75-godišnjakinje. Materijalna se šteta procjenjuje na nekoliko stotina eura. Protiv nepoznatog počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

U razdoblju od 8. do 10. lipnja, u Varaždinu, nepoznati je počinitelj provalio u pekaru te iz iste nije ništa otuđio. Visina materijalne štete nastale provalom utvrdit će se naknadno. Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovog kaznenog djela.