49-godišnjaku koji je napustio mjesto nesreće prijeti kazna od 27 tisuća kuna i 60 dana zatvora

VV | 20.4.2021. u 11:01h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 19. travnja oko 13.45 sati u ulici Vilka Novaka u Varaždinu dogodila se prometna nesreća sa materijalnom štetom, nakon čega je jedno vozilo napustilo mjesto prometne nesreće.

Kako je utvrđeno, muškarac starosti 49 godina upravljao je osobnim vozilom pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 2.46 g/kg. Upravljao je ulicom Vilka Novaka iz smjera državne ceste D-2 u smjeru Supilove ulice. Vozilom se nije kretao sredinom obilježene prometne trake, već je prešao na suprotnu kolničku traku i prednjim je djelom vozila udario bočni dio osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 51-godišnjak.

Nakon izazivanja prometne nesreće 49-godišnjak je sa vozilom napustio mjesto prometne nesreće, te je naknadno pronađen po policijskim službenicima. Zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden je u Policijsku postaju Varaždin. Protiv počinitelja podnijeti je Optužni prijedlog.

Za počinjene prekršaje okrivljeniku prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 27 000 kuna, kazna zatvora u trajanju do 60 dana, izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršaju i određivanje 9 negativnih prekršajnih bodova.