39-godišnjaku prijeti kazna od 62.000 kuna i do 60 dana zatvora Foto: VV arhiva / ilustracija

39-godišnjaku prijeti kazna od 62.000 kuna i do 60 dana zatvora

Varaždinske vijesti | 21.9.2020. u 14:00h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 18. rujna oko 21.15 sati u Dravskoj ulici u Sračincu, policijski službenici Interventne jedinice policije PU varaždinske zaustavili su osobno vozilo kojim je pod utjecajem alkohola od 2,04 upravljao 39-godišnjak.

- Također je utvrđeno da je na vozilo stavio nepripadajuće registarske pločice, kako bi se istim služio u prometu. Isti je uhićen i doveden u Policijsku upravu varaždinsku na kriminalističko istraživanje. Po dovršetku istraživanja, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama, doveden je sutkinji Općinskog suda u Varaždinu, koja mu je odredila zadržavanje do 4 dana. Za spomenute mu prekršaje prijeti izricanje novčane kazne u iznosu od 62.000 kuna te kazna zatvora u trajanju do 60 dana i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i određivanje 12 negativnih prekršajnih bodova - priopćili su iz policije.

Protiv muškarca će se nadležnom državnom odvjetništvu podnijeti i kaznena prijava za kazneno djelo Krivotvorenje isprava.