19-godišnjakinja i jednogodišnje dijete otrovali se ugljičnim monoksidom Foto: VV arhiva / ilustracija

19-godišnjakinja i jednogodišnje dijete otrovali se ugljičnim monoksidom

VV/MH | 21.7.2021. u 10:33h | Objavljeno u Crna kronika

-Jučer, 20. srpnja oko 13 sati u ulici Stjepana Vukovića u Varaždinu u stanu, djevojka starosti 19 godina i jednogodišnje dijete otrovalo se ugljičnim monoksidom. Kako je utvrđeno, do trovanja je došlo uslijed povećane koncentracije ugljičnog monoksida zbog neispravnosti plinskog bojlera i povrata dimnih plinova - kažu djelatnici PU varaždinske.

Ozlijeđena djevojka i dijete prevezeni su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije u varaždinsku Opću bolnicu, gdje im je pružena medicinska pomoć. Ozljede im za sada nisu okvalificirane. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju svih okolnosti ovog događaja.

-Kako bi se izbjegli tragični događaji, upozoravamo građane kako je obavezno da plinska trošila i trošila na tekuća goriva (plamenici, protočni bojleri) servisiraju ovlašteni stručni serviseri jer će se na taj način povećati sigurnost i racionalizirati potrošnja goriva. Što se tiče dimnjaka, također je potrebno da ih barem jednom godišnje redovito pregledavaju ovlaštene i stručne osobe - ističe policija.