Reformisti: Pozivamo Čehoka, Habijana, Jenkača i Runca da prestanu s opstrukcijama Foto: Narodna stranka - Reformisti

Reformisti: Pozivamo Čehoka, Habijana, Jenkača i Runca da prestanu s opstrukcijama

Varaždinske vijesti | 26.11.2020. u 20:02h | Objavljeno u Aktualno

Kako je Vlada RH na današnjoj sjednici donijela mjere koje po uzoru na sve ostale države EU, za cilj imaju zaustavljanje ove dinamike širenja virusa.

Pozivamo HDZ-ove zastupnike Damira Habijana i Sinišu Jenkača, predsjednika Županijske skupštine Alena Runca i gradonačelnika Ivana Čehoka da sada prestanu s opstrukcijama mjera kao i upornim najavama događanja koja za cilj imaju veća okupljanja ljudi.

Da podsjetimo, Stožer civilne zaštite Varaždinske županije 3.11.2020. tražio je uvođenje strožih mjera. U tom trenutku tjedni broj zaraženih u Županiji bio je 570 na 100.000 stanovnika.

Nakon tri tjedna i opetovanih zahtjeva, a nakon što je Varaždinska županija postala najugroženija regija u Europi s tjednim brojem zaraženih preko 1.000, Nacionalni stožer odobrio je našoj županiji uvođenje strožih mjera (samo za usporedbu na nivou Hrvatske danas kada su uvedene te iste mjere je 520 zaraženih na 100.000 stanovnika!?).

Nakon uvođenja mjera u Varaždinskoj županiji slijedi cijeli niz objava protivljenja i izrugivanja mjerama od strane navedenih.

Tumačenja kako kafići nisu izvor zaraze (Jenkač), kako župan najavljuje „bijesne mjere“ (Čehok), pa do direktnih poziva građana na neposluh odlaskom na kavu u Međimurje (Habijan), a koje je danas i službeno prestiglo Varaždinsku županiju i zasjelo na tron najugroženijih regija u Europi.

Danas kada je i Vlada RH konstatirala što su žarišta, a što su ranije konstatirale sve države EU, biti će zanimljivo vidjeti i čuti komentare navedenih o istim tim mjerama koje je Vlada nakon Varaždinske županije danas uvela za cijelu Hrvatsku.

Gospodinu Runcu koji je imao potrebu plakatom okriviti župana Čačića za zatvaranje ugostiteljskih objekata predlažemo da na postojeći plakat zalijepljen na kafić uz poruku ZATVORENO zbog COVID 19 i ČAČIĆA doda i premijera PLENKOVIĆA, i naravno da se pred time slika. - poručuju iz Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije

Označeno u