Župan Stričak: Učinili smo što smo mogli vezano uz problematiku odvoza otpada Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Župan Stričak: Učinili smo što smo mogli vezano uz problematiku odvoza otpada

IHR/Varaždinske vijesti | 5.7.2021. u 16:06h | Objavljeno u Aktualno

- Prema zakonskim odredbama, gospodarenje komunalnim otpadom je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave, odnosno gradova i općina. Prije 20-ak dana me je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj obavijestio da je izdano inspekcijsko rješenje o hitnom odvozu komunalnog otpada odloženog u Poljani Biškupečkoj te zamolio za pomoć - rekao je varaždinski župan Anđelko Stričak vezano uz problematiku obustave odvoza miješanog komunalnog otpada, što je najavila tvrtka Čistoća.

Istaknuo je kako je učinio sve što je bilo u njegovoj moći i nadležnosti da se postupi po nalogu inspekcije, a što je i učinjeno interventnim odvozom 300-tinjak tona otpada u Piškornicu.

- Međutim, umjesto takvih "vatrogasnih mjera“, potrebno je naći sustavno i cjelovito rješenje. Naravno da podržavamo sva nastojanja, svaki sastanak i razgovor koji može doprinijeti rješavanju te problematike - rekao je župan Stričak, koji u srijedu ide na sastanak s ministrom Tomislavom Ćorićem, zajedno s varaždinskim gradonačelnikom Bosiljem.

Označeno u