Župan Stričak održao sastanak s predsjednicima sindikata hitne medicine: "Dijalog je važan"

vv | 20.3.2023. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno

Župan Anđelko Stričak i njegovi suradnici održali su danas u Županijskoj palači u Varaždinu sastanak s predsjednikom Hrvatskog sindikata hitne medicine Danijelom Šotom, predsjednikom Udruge Hitna uživo 194 Tomislavom Petrušićem, predsjednikom Sindikata Zajedno Krunoslavom Kušecom i njihovim suradnicima.

sastanak_sindikat_hitna_2023_2.jpg

- Iz Hrvatskog sindikata hitne medicine kontaktirali su nas u četvrtak i zatražili sastanak vezano uz njihove pritužbe na rad ravnatelja Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Ranije, prošli ponedjeljak primili smo i dopis Sindikata Zajedno, a njihove pritužbe su upućene nadležnim institucijama na postupanje. Danas smo održali jedan od prvih sastanaka. Upravo zbog pacijenata i zaposlenika naših zdravstvenih ustanova važno je održavati dijalog – rekao je župan Stričak nakon sastanka.

>> Smoljanec: Podnesu li kaznenu prijavu protiv mene, ja ću podnijeti protiv njih!

Napomenuo je da je svima cilj da naše zdravstvo bude što bolje i kvalitetnije.

- Pri donošenju županijskog proračuna za 2023. godinu naglasio sam da će ovo biti godina zdravstva budući da je od 230 milijuna eura, 49,7 posto ili polovica proračuna namijenjena za potrebe u zdravstvu, što se odnosi na izgradnju potrebnog zdravstvenog prostora, na nabavu medicinske i druge opreme, kao i na specijalizacije naših liječnika – naveo je Stričak.

- Sindikati su me izvijestili o primjedbama djelatnika na rad ravnatelja Smoljanca te sam ih zamolio da pritužbe dostave u pisanom obliku. Odmah po primitku ću zatražiti očitovanje nadležnih institucija, kao i očitovanje Upravnog vijeća koje imenuje i razrješuje ravnatelja. Zakon propisuje na koji način se ravnatelj imenuje, a isto tako i zbog čega ga je moguće razriješiti – istaknuo je župan Stričak. 

Video sadržaj