Smoljanec: Podnesu li kaznenu prijavu protiv mene, ja ću podnijeti protiv njih!

| 14.3.2023. u 12:08h | Objavljeno u Aktualno

- Ako podnesu kaznenu prijavu protiv mene, podnijet ću i ja protiv njih zbog lažne prijave. Nisam radio ništa protuzakonito - rekao nam je kratko ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec.

Naime, Sindikat mediciske sestre - tehničari zajedno traži razrješenje ravnatelja Smoljanca zbog nezakonitih radnjii i mobbinga nad zaposlenicima, zahtijevam inspekcijski nadzor i najavljuje podizanje kaznene prijave.

"Naime, nakon što je u medije završila vijest kako je ravnatelj Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije Mladen Smoljanec izazvao val nezadovoljstva prijedlogom da se medicinske sestre i tehničari u sanitetskom prijevozu ne smiju voziti u prednjem dijelu vozila čak i kad nema pacijenta, samo dva dana od donošenja te odluke, pod medijskim pritiskom ona je ipak povučena.

Ravnatelj sustavno ne isplaćuje posebne nagrade za Covid-19 za djelatnike Nastavnog zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije čime su djelatnici oštećeni za više od 250 tisuća eura, o čemu svjedoče platne liste zaposlenih. U isto vrijeme neutemeljeno i protupravno povećava koeficijente složenosti poslova u Upravi.

Također, donesena je odluka Upravnog vijeća o plaćanju studija ravnatelju Mladenu Smoljancu što je protuzakonito trošenje novca poreznih obveznika u svrhu privatne dobiti i koristi.

Zaposlenici u sanitetskom prijevozu i dalje obavljaju hitne transporte, što je protivno Pravilniku o sanitetskom prijevozu. U slučaju da posao odbiju, prijeti im se disciplinskim mjerama.

U isto vrijeme radi konstantni pritisak i „gušenje“ sindikalne aktivnosti, što uključuje nezakonito premještanje sindikalnog povjerenika po drugim ispostavama, te prisiljavanje pod prijetnjom otkaza da sindikalni povjerenik Sindikata Zajedno mora raditi i voziti sanitetsko vozilo u zaštitnim cipelama koje se koriste u građevinskoj djelatnosti (čelični đon i kapica za prste) što direktno ugrožava živote pacijenata, djelatnika, ali i ostalih sudionika u prometu.

Osim hitnog razrješenja dužnosti ravnatelja, zahtijevamo i inspekcijski nadzor u Nastavnom zavodu za hitnu medicinu Varaždinske županije. Isto tako podignut ćemo, u ime Sindikata kaznenu prijavu protiv ravnatelja Mladena Smoljanca."