Župan Čačić zatražio reviziju u Piškornici i povezanim tvrtkama Foto: VV arhiva

Župan Čačić zatražio reviziju u Piškornici i povezanim tvrtkama

Varaždinske vijesti | 15.11.2017. u 10:11h | Objavljeno u Aktualno

Župan Radimir Čačić je naložio obavljanje revizije u tvrtki Piškornica d.o.o. – regionalni centar za gospodarenje otpadom Sjeverozapadne Hrvatske, i povezanih tvrtki od strane revizora Varaždinske županije. Potvrdili su nam to danas iz Varaždinske županije, nakon što su na jučer održanom hitnom sastanku trojica župana - Radimir Čačić, Matija Posavec i Željko Kolar - zatražili sazivanje hitne, izvanredne sjednice Skupštine tvrtke Piškornica d.o.o.

Skupštinu su sazvali nakon što je u javnost izašla informacija da je direktor Piškornice i Piškornice - sanacijsko odlagalište, Mladen Jozinović, sam sa sobom potpisao ugovor prema kojem ima pravo na dodatnih 10.000 kuna naknade mjesečno i bonus od 10 posto dobiti te je sam sebi, uz direktorsku plaću od 18.500 kuna koju prima u Piškornici i 10.000 kuna naknade mjesečno, isplatio milijun kuna dodatnog bonusa.

Povodom najave hitnog sastanka trojice župana u vezi bonusa koje je sam sebi isplatio direktor tvrtke Piškornica d.o.o. Mladen Jozinović, Živi zid Varaždinske županije od župana Radimira Čačića traži da, kako ističu, "hitno pokrene pravni mehanizam kojim bi Varaždinska županija kao legitimni vlasnik 22,5 posto dobiti od poslovanja tvrtke Piškornica d.o.o. vratila u svoj proračun".

- I laiku je jasno da je dobit "tvrtke kćeri" ustvari vlasništvo i dobit ulagača i osnivača te se kao takav dijeli na omjere uloga. Kako je svaka od Županija suvlasnik 22,5 posto dobiti, koja je samo u 2016. godini iznosila preko 10 milijuna kuna, plus 6 milijuna na čekanju, očekujemo priliv od minimalno 2,25 milijuna kuna novaca građana u proračun Varaždinske županije i ostalih triju županija. Svako ostalo djelovanje može kod građana izazvati sumnju o upletenosti četiri župana potpisnika ugovora, kao i sadašnje vlasti četiri Županija u diobu plijena s gospodinom Jozinovićem mimo proračuna - stoji u priopćenju koje potpisuje Marijan Dominko, vijećnik Živog zida u Županijskoj skupštini Varaždinske županije.