Zlatan Avar: Nećemo sudjelovati u gradskom vijeću dok ostavke ne podnesu Haluga i Grđan Foto: Martin Novosel

Zlatan Avar: Nećemo sudjelovati u gradskom vijeću dok ostavke ne podnesu Haluga i Grđan

| 6.4.2022. u 11:00h | Objavljeno u Aktualno

Zlatan Avar je na nedavnoj novinarskoj konfernciji najavio da će vijećnici Nezavisne liste Ivana Čehoka prestati sudjelovati u sjednicama Gradskog vijeće dok Zdravka Grđan, predsjednica gradskog vijeća, i Vesna Haluga, privremena pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i gradskog vijeća, ne podnesu ostavke. Razlog? Natječaj za zakup poljoprivrednog zemljišta.

- Na petoj sjednici Gradskog vijeća po uputama DORH-a, odnosno ODO-a, naloženo je svim gradima da se raspišu natječaji za zakup poljoprivrednog zemljišta. Natječaj je raspisan i javilo se nekoliko zakupaca koji su imali troškove javljanja na natječaj. U režiji predsjednice gradskog vijeća, Zdravke Grđan, na šestoj sjednici uz pomoć gradonačelnika se traži da se natječaj, koji se već donio, poništi te da se zemljište dodijeli zakupcu koji je do tada to koristio. Objašnjenje je da je dosadašnji zakupac, PPP Cafuk, plaćao sve obveze, da se radi o izgrađenom građevinskom zemljištu i da je bio u mirnom posjedu te da može ponuditi najveću cijenu pa da se ne ide u rapisivanja natječaja. Predsjednica gradskog vijeća gura tu odluku, obmanjuje gradske vijećnike iznošenjem neistinitih informacija i vijećnici SDP-a, Reformista i Budimo grada to izglasavaju. Vlasnik je istaknuti član Reformista, a na odboru je ta inicijativa odbijena. Zakupnik nije uredno izvršavao svoje obveze, nije plaćao zakup i silom zakona mu je zakup raskinut te teško da bi se mogao javiti na natječaj zbog takvih uvjeta. Radi se o šteti od više stotina tisuća kuna koju su prouzrokovali  Zdravka Grđan, Vesna Haluga i sam gradonačelnik - rekao je Avar pa najavio da traže ostavke Zdravke Grđan i Vesne Haluge te naglasio da neće sudjelovati na sjednicama gradskog vijeća dok se ne podnesu ostavke.

- Zato mi ovim putem tražimo ostavku odnosno smjenu predsjednice gradskog vijeća kao i ostavku odnosno smjenu privremene pročelnice, a gradonačelnik mora preuzeti odgovornost za nastalu štetu. To je samo jedan od razloga zašto tražimo smjenu. Drugi razlog je namještanje natječaja u kojem se navodi da netko mora biti politolog da bi mogao voditi Upravni odjel za financije i Upravni odjel za poslove gradskog vijeća i gradonačelnika. To je totalna glupost i ne drži vodu. Nezavisna lista Ivana Čehoka neće sudjelovati u radu takvog vijeća i odbora. Sudjelovat ćemo u onom trenuktu kada ih se smjeni - objasnio je Avar. 

Također je naglasio da se najavom aktualne vlasti da će se mijenjati poslovnik sjednica gradskog vijeća u kojem će se ograničiti rasprava tijekom sjednice, odnosno skratiti vrijeme za raspravu.

- Dužnosnicima se ne da sjediti tijekom sjednicama. To je fenomenalna izjava, s obzirom da im je to glavni posao. Kakva je to izvršna vlast koja ne želi čuti što misli predstavničko tijelo. Tu dolazimo do jednog SDP-ovog načina upravljanja gdje se oponentima treba oduzeti riječ i ušutkati te da se ne raspravlja o ničemu. To vodi nedemokratskom načinu vođenja grada - istaknuo je Avar.

Video sadržaj