ŽK Varaždin poziva tvrtke na Međunarodni sajam SWISSTECH u Baselu Foto: Thomas Entzeroth/swisstech-messe.ch

ŽK Varaždin poziva tvrtke na Međunarodni sajam SWISSTECH u Baselu

I.D./Varaždinske vijesti | 17.3.2016. u 07:58h | Objavljeno u Aktualno

HGK - Županijska komora Varaždin, u suradnji s Generalnim konzulatom Republike Hrvatske u Zürichu, organizira predstavljanje hrvatskih tvrtki na Međunarodnom sajmu SWISSTECH u Baselu, Švicarska, od 15. do 18. studenoga.

SWISSTECH je međunarodni sajam materijala, komponenti za uređaje i strojeve, konstrukciju alata, toplinsku i površinsku obradu, standardnih dijelova i tehničkih proizvoda, montaže sustava, sklapanja i konstrukcija, tehničke infrastrukture, usluga, 3D printanja i aditivnih tehnologija. Najznačajnije je mjesto susreta svih sudionika podugovaračke industrije u Švicarskoj.

Uz ovaj sajam, istovremeno se u odvojenoj dvorani održava i PRODEX (sajam strojnih alata, alata i mjerenja u proizvodnji), stoga se usporedno može vidjeti usredotočen, učinkovit i inovativan cjelokupni proizvodni lanac na jednome mjestu. U okviru sajmova održavaju se i zanimljivi obrazovni seminari poput 3D printanja u metalu i plastici pa se, uz poslovne razgovore, mogu dobiti informacije o suvremenim, inovativnim metodama rada koje se upotrebljavaju u industriji.

Uz sajamski nastup, tvrtke će moći uspostaviti kontakte sa švicarskim Strukovnim udruženjem za upravljanje nabavom i opskrbom PROCURE.CH, čije će predstavnike organizator sajma dovesti na štand. PROCURE.CH objedinjuje stručnost nabave i već više od 50 godina prati poslovanje menadžera nabave u industrijskim, trgovačkim i uslužnim tvrtkama. Tvrtke članice ovoga udruženja dolaze iz svih gospodarskih sektora i industrija Švicarske, a riječ je o tvrtkama svih veličina, od malih i srednjih, do globalnih korporacija.

Sajmovi SWISSTECH i PRODEX održavaju se svake dvije godine i najvažnije su mjesto okupljanja metalne industrije u Švicarskoj. Tijekom četiri dana, sajam je 2014. godine posjetilo oko 53.000 stručnih posjetitelja, od čega gotovo 20 posto iz europskih susjednih zemalja, a predstavilo se 560 izlagača.

ŽK Varaždin će financijski podupirati zajednički nastup hrvatskih tvrtki na sajmu SWISSTECH u iznosu do 50 posto ukupnih troškova izlaganja. Nakon završene ankete zainteresiranosti, koja je do 21. ožujka dostupna na mrežnoj stranici ŽK Varaždin, Komora će zainteresirane tvrtke obavijestiti o iznosu njihovih troškova.