Željko Bedeković direktor Parkova?: Gradonačelnik Neven Bosilj opovrgava glasine

| 2.7.2021. u 13:10h | Objavljeno u Aktualno

- Kako bismo bili istinski servis našim građanima, kao što smo i najavili kada smo preuzeli upravljanje Gradom, danas 1.srpnja 2021. godine započinjemo s procesom reorganizacije gradske Uprave. Cilj koji želimo postići je povećanje učinkovitosti, specijalizacije poslovanja, jačanja međusektorske suradnje, zadovoljstva zaposlenika i osnaživanje timskog rada. Imamo jasnu viziju našega grada koju ćemo s motiviranim timom, profesionalnim radom i aktivnom suradnjom transformirati naš gad da ponovno bude mjera i obrazac - djelomično je prenešna objava na službenim stranicama Grada Varaždina čime je aktualna vlast očito najavila promjene na pročelničkim pozicijama, a vjerojatno i na pozicijama određenih gradskih tvrtki.

https://varazdin.hr/novosti/gradom-ce-se-u-nasem-mandatu-upravljati-a-ne-vladati-8989/

Nedugo nakon toga je krenula i glasina da Grad Varaždin planira postaviti Željka Bedekovića iz redova Narodne stranke Reformista na tu poziciju. Alen Runac je komentirao tu glasinu i ustvrdio da ne očekuje da bude direktor Parkova jednom kada dođe jesen, dok je platforma Budimo grad, kao koalicijski partner SDP-a u Gradu, oštro reagirala prvo ističući sumnju u točnost ove nepotvrđene informacije sumnjivog izvora, a drugo u ispravnost takve odluke ako zaista dođe do ostvarenja. Glavni razlog je nestručnost gospodina Bedekovića.

- Već letimičnim pregledom biografije g. Bedekovića koja je dostupna na njegovom linkedin profilu, svatko može vidjeti da je njegovo iskustvo na rukovodećim poslovima skromno. Smatramo da trgovačko društvo u javnom vlasništvu, sa stotinu zaposlenih i prihodom od preko 20 milijuna kuna ipak na svom čelu traži iskusniju osobu - istaknuli su iz Budimo grad.

Najave oko promjene na poziciji direktora Parkova je komentirao i gradonačelnik Neven Bosilj koji je opovrgnuo tvrdnje koje su došle iz medija oko postavljanja Željka Bedekovića na poziciju direktora Parkova.

- Budući da su počeli ovakvi spinovi, ja ću odmah poslije Skupštine imenovati v.d. direktora koji će Parkove voditi do raspisivanja novog natječaja. Apsolutno nikakav sastanak nismo imali vezan uz kadrovska pitanja. Stvar je takva da SDP, Budimo grad i Reformisti činimo većinu i da se za sve takve odluke mora postići konsenzus - zaključio je Bosilj, ali nije isključio mogućnost da se Bedeković javi na natječaj koji će vjerojatno biti objavljen na jesen, ali da će nadzorni odbor neovisno donijeti odluku o novom direktoru.