Učenici županijskih škola u listopadu na nastavi bez maski? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Učenici županijskih škola u listopadu na nastavi bez maski?

IHR/Varaždinske vijesti | 30.9.2020. u 11:28h | Objavljeno u Aktualno

Hoće li se maske i dalje nositi u školama kojima je osnivač Varaždinska županija? To pitanje postavio je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Hrvoje Kovač, SDP-ov vijećnik.

- U kojem smjeru idemo s obzirom da se u nekim školama nose, u nekima ne – zanimalo je Kovača.

Šef županijskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin je podsjetio kako su zaštitne maske u ožujku bile beskorisne, a danas se njihovo nošenje preporučuje, što je regulirano u uputama i mjerama.

- Očito je da liječnici i znanstvenici nisu zauzeli svoj stav o nošenju maski. Još u ožujku su se smatrale beskorisnima, a danas ih se preporučuje. Odluka od 24. kolovoza nije ukinuta ni izmijenjena, već je onda sadržavala da se na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, uz odobrenje Stožera, može odobriti nenošenje maska. Tri su županije tu mogućnost iskoristile. Svjesni smo da je Grad za svoje škole donio takvu odluku, no Županija je malo veća, ima 33 osnovne i 13 srednjih škola. Tu smo bili pažljiviji. Moram reći da smo se mi tijekom rujna konzultirali s ravnateljima škola i dogovoreno je kako u rujnu to nećemo "dirati”. Uputili smo školama dopis te smo zatražili od ravnatelja da se očituju o nošenju maski na nastavi i ne isključujem mogućnost da se odluka o nošenju maski uskoro ne promijeni - rekao je Vugrin.

Označeno u