Zašto je nužno sazvati sjednicu varaždinskog Gradskog vijeća

vv | 1.3.2017. u 14:55h | Objavljeno u Aktualno

Nakon reakcije varaždinskog gradonačelnika na pressicu dvojice gradskih vijećnika Željka Bunića i Zlatana Avara, očitovao se Avar.

Navodi da Odluka Gradskog vijeća o suglasnosti za provedbu ulaganja za dva od šest potencijalnih projekata za koje je, ili će do najkasnije 18. svibnja 2017. biti izrađena dokumentacija, preduvjet je za mogućnost dobivanja 11 milijuna kuna iz EU proračuna i ta suglasnost nema nikakve veze s proračunom Grada Varaždina.

- Gradonačelnik i njegovi ljudi su jednostavnim rječnikom pomiješali kruške i jabuke. Usporedba ovog projekta s ostalim projektima za koje mi „kao nismo bili“, je jednostavno neusporediva jer se radi o mogućoj donacija, a ne novcu koji se izdvaja iz
poreza, prireza, itd. Radi se potencijalnom poklonu kojim bi se izgradili vrtići. Ako gradonačelnik ne želi aplicirati da mu EU donira 11 milijuna kuna, samo zato da mu ne bi stradao egotrip mi mu ne možemo pomoći. Očito je da su on i njegova ekipa iz Vijećnice u
potpunosti izgubili kompas - kaže Avar.

Bez obzira na Habuševu izjavu, ističe da će oni do petka pričekati da sazove sjednicu Gradskog vijeća, a ako se to ne dogodi, sami će legitimnim sredstvima pokušati organizirati (uz, nadaju se, potporu ostalih vijećnika) sazivanje i održavanja tematske sjednice vijeća sukladno Statutu Grada i Poslovniku rada Gradskog vijeća.