Zaposlenima u gradskim ustanovama uskoro veće plaće te im se vraća naknada za topli obrok

MGA | 27.9.2022. u 13:00h | Objavljeno u Aktualno

U tijeku su kolektivni pregovori u Dječjem vrtiću Varaždin, pa je SDP-ova vijećnica Gordana Marsenić na Gradskom vijeću pitala kada i koliko povećanje plaća mogu očekivati djelatnici u toj gradskoj ustanovi. Pitanje vezano za povećanje osnovice plaća u gradskim ustanovama postavila je i predsjednica Gradskog vijeća iz redova NS-Reformista Zdravka Grđan. 

Gradonačelnik Bosilj odgovorio je da su u tijeku kolektivni pregovori s većinom sindikata javnih ustanova i institucija.

- Već pripremamo proračun za sljedeću godinu i za manje od dva mjeseca ćete ga dobiti. Predviđena su veća sredstva za plaće s obzirom na rast troškova života. U vrtićima ćemo vratiti topli obrok, koji ste im ukinuli, i dizanje osnovice je vjerojatno ali to sve treba zbrojati i oduzeti - naveo je Bosilj, a njegov zamjenik Miroslav Marković dodao je da se o plaćama pregovara sa sindikatima u kulturi vezano za Gradski muzej, zatim sa sindikatima predškole i javne uprave.

- Obećali smo vratiti topli obrok svima, pregovori o koeficijentima su mali, ali utječju na masu plaća i treće je povećanje osnovica ali s tim u vezi moramo napraviti projekcije za proračun kako bismo vidjeli kolika bi to bila ukupna masa plaća - rekao je Marković dodavši da se za asistente u nastavi povećavaju plaće za 2.500 kuna godišnje.