Započela podjela humanitarnih paketa siromašnim osobama u Varaždinskoj županiji Foto: GDCK Varaždin

Započela podjela humanitarnih paketa siromašnim osobama u Varaždinskoj županiji

I.D./Varaždinske vijesti | 21.3.2017. u 11:57h | Objavljeno u Aktualno

Proteklih je dana počela podjela humanitarnih paketa hrane u sklopu projekta "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku" koji se financira iz Fonda europske pomoći za najpotrebitije – FEAD, a koji je odobrilo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nositelj projekta je Hrvatski Crveni križ u partnerstvu s 26 društava Crvenog križa s područja Varaždinske, Međimurske, Krapinsko-zagorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke i Karlovačke županije, a cilj je podjelom paketa hrane i higijenskih potrepština pomoći siromašnim osobama ili osobama u riziku od siromaštva.

Korisnici projekta su samci i kućanstva primatelji zajamčene minimalne naknade kojima je pravo utvrđeno Rješenjem nadležnog Centra za socijalnu skrb, osobe starije od 65 godina u samačkom ili dvočlanom kućanstvu s prosječnim mjesečnim primanjima manjim od 1.500 kn ili manjim od 2.000 kn, samohrani roditelji s ukupnim mjesečnim primanjima nižim od 3.120 kuna, obitelj s troje i više djece s ukupnim mjesečnim primanjima nižim od 5.705 kn, te samci ili obitelji s jednim ili više zaposlenih od kojih nitko nije dobio plaću u razdoblju dužem od četiri mjeseca.

Gradsko društvo Crvenog križa Varaždin počelo je s podjelom paketa, ukupne vrijednosti preko 600.000 kuna, za sveukupno 1.783 korisnika različitih dobnih skupina s područja grada Varaždina i općina Beretinec, Cestica, Jalžabeta, Gornji Kneginec, Petrijanec, Sveti Ilija, Sračinec, Trnovec, Vidovec i Vinice. Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec projekt "Humanitarni paket za središnju Hrvatsku" provodi za ukupno 626 korisnika s područja svog djelovanja - gradova Ivanca i Lepoglave te općina Bednja, Donja Voća, Klenovnik i Maruševec.

Gradsko društvo Crvenog križa Novi Marof s podjelom prehrambenih paketa u sklopu projekta počinje 22. ožujka, a prema kriterijima za odabir korisnika projekta i raspoloživom broju paketa, definirano je 272 korisnika s područja djelovanja GDCK-a Novi Marof (Novi Marof, Varaždinske Toplice, Ljubešćica, Breznica, Breznički Hum i Visoko). Korisnici projekta će u svakoj podjeli primiti paket u vrijednosti približno 100 kuna za samca do čak 400 kuna za obitelji s više djece. U tijeku je i podjela paketa na području Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg te će na području grada Ludbrega i općina Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki i Mali Bukovec pakete dobiti 394 korisnika.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci