Zanimljivi kupci Coningovih najvrednijih nekretnina: Hotel Trakošćan i okolno zemljište Sorosu!?

| 14.12.2020. u 18:45h | Objavljeno u Aktualno

Vjerovnici Coninga još će morati pričekati kako bi namirili svoje tražbine. Naravno, djelomice, budući da zanimanje za imovinu ovog nekada uglednog poduzeća kupci u pravilu ne pokazuju sve do druge ili treće dražbe, a tada je cijena znatno ispod procijenjene vrijednosti pa će se zato teško doći i do polovice od 180 milijuna kuna, koliko je iznosila procjena vrijednosti ukupne imovine.

Hoteli, najvrjednije nekretnine Coninga, još nisu prodani. Naime, budući da nije zaprimljena niti jedna valjana ponuda, Hotel Trakošćan i okolna zemljišta, čija je vrijednost procijenjena na 55 milijuna kuna, nije prodan tijekom prve elektroničke javne dražbe u sklopu stečajnog postupka nad Coningom, od kojeg vjerovnici potražuju 125 milijuna kuna. Stoga je uslijedila druga dražba, a ponude, koje ne mogu biti manje od 27,6 milijuna kuna, zaprimaju se od 23. prosinca do 8. siječnja iduće godine.

Nije prodan ni drugi najvrijedniji Coningov hotel, Hotela Pagus, čija je vrijednost procijenjena na 45 milijuna kn. Zbog nesređenih imovinsko-pravnih odnosa, njegova je prodaja odgođena sve dok se ne provede parcelacija radi uknjižbe pomorskog dobra u zemljišnim knjigama. U vrijeme donošenja rješenja o odgodi bila je u tijeku duga elektronička javna dražba, a cijena ispod koje se nekretnina nije mogla prodati bila je određena u iznosu 24.500.000 kn.

Isto tko nisu prodane nekretnine na Svetom Juraju, procijenjene vrijednost 9.792.700 kn, zatim deset poslovnih prostora u Poslovnom centru Palvinska, odnosno bišem PC Coning. Tu je na svim etažama upisan fiducijarni prijenos vlasništva u korist Wiener osiguranje Vienna Insurance Group d.d. Zagreb.

Nadalje, još nisu prodane zemljišta i objekti u Stinici vrijedn 9 milijuna kuna, zatim Planinarski dom u Oltarima, bivši hotel Velebit te kuglana i okolne parceleu Senju, zemljište i objekt na Ivanščici u Prigorcu, zemljište u Biškupcu, stanovi u Karlovcu i Jakuševcu...

Više o ovoj temi čitajte u novom broju Varaždinskih vijesti...

Označeno u